330
Ενα αεροσκάφος της Aeromexico σαν και αυτό που περίμενε την υπουργό | Wikipedia

Αργοπορημένη υπουργός στο Μεξικό ανάγκασε αεροπλάνο να την περιμένει

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 21:56
Ενα αεροσκάφος της Aeromexico σαν και αυτό που περίμενε την υπουργό
|Wikipedia

Αργοπορημένη υπουργός στο Μεξικό ανάγκασε αεροπλάνο να την περιμένει

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 21:56

H υπουργός Περιβάλλοντος του Μεξικού εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή υποχρέωσε τον πιλότο μιας πτήσης να καθυστερήσει την απογείωση κατά 38 λεπτά προκειμένου να την περιμένει να φτάσει στο αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Χοσέφα Γκονζάλεζ Μπλάνκο είχε προγραμματίσει να πετάξει από την Πόλη του Μεξικού στο Μεξικάλι, στα σύνορα της χώρας με τις ΗΠΑ, όμως δεν βρέθηκε στην ώρα της στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεξικού, τον Αντρές Λόπεζ Ομπραντόρ, ζήτησε από στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας AeroMexico, με τον οποίο είναι φίλη, να μην ξεκινήσει η πτήση όσο εκείνη προσπαθούσε να φθάσει στο αεροδρόμιο.

Ένας επιβάτης ανέφερε την καθυστέρηση στο Twitter λέγοντας πως ο πιλότος της πτήσης «αναγκάστηκε να αναβάλλει την απογείωση μετά από “προεδρική διαταγή” να περιμένει έναν επιβάτη που είχε καθυστερήσει».

Όταν η υπουργός επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος ο ίδιος επιβάτης φωτογράφησε την υπουργό και σχολίασε επικριτικά την κίνηση της.

Καθώς το περιστατικό έγινε γνωστό, η Μπλάνκο εξέδωσε επιστολή παραίτησης στην οποία ζητούσε συγγνώμη για «μια συμπεριφορά εκ μέρους της που αντιβαίνει στις διακηρύξεις της κυβέρνησης της».

«Δεν υπάρχει δικαιολογία, η πραγματική μεταμόρφωση του Μεξικού απαιτεί απόλυτη συνέπεια με της αξίες της δικαιοσύνης και του δικαίου», είπε η ίδια.

Η υπουργός μέσα στο αεροπλάνο

Σε άλλο tweet της αναλάμβανε την ευθύνη λέγοντας πως «εγώ είμαι η μόνη που πρέπει να κατηγορηθεί. Ο πρόεδρος ποτέ δεν αναμείχθηκε».

Τελικά, το Σάββατο, ο Ομπραντόρ ανέφερε πως αποδέχθηκε την παραίτηση της υπουργού του επειδή, όπως τόνισε, «τέτοια συμπεριφορά είναι ασυμβίβαστη με την προσπάθεια του να αναμορφώσει το Μεξικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...