290
Ο Ερντογάν σε μια δημόσια εμφάνισή του τον περασμένο Ιούλιο για τα τρία χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του | EPA/ERDEM SAHIN

Τι τρέχει (ξανά) με την υγεία του Ερντογάν;

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 08:35
Ο Ερντογάν σε μια δημόσια εμφάνισή του τον περασμένο Ιούλιο για τα τρία χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του
|EPA/ERDEM SAHIN

Τι τρέχει (ξανά) με την υγεία του Ερντογάν;

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 08:35

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει έως τώρα «πεθάνει» αρκετές φορές. Η τελευταία ήταν στις 22 Ιουλίου όταν μέσω της ισραηλινής Wikipedia είχε ανακοινωθεί… ένας ακόμη θάνατός του.

Η είδηση φυσικά δεν ευσταθούσε. Ωστόσο πέρασε κάποιο διάστημα έως ότου εμφανιστεί ο ίδιος και την διαψεύσει.

Παρά ταύτα, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία επιμένουν: κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με την υγεία του τούρκου Προέδρου.

Κατά τα όσα μεταδίδουν, το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν είναι σοβαρότατο και ανίατο. Μιλούν για ένα πολύ βαρύ και θανατηφόρο αυτοάνοσο νόσημα, η εξέλιξη του οποίου απλώς έχει καταστεί δυνατόν να ελέγχεται έως και σήμερα λόγω της προνομιακής ιατρικής φροντίδας που έχει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Λέγεται ότι στο «παλάτι» του Ερντογάν λειτουργεί μία υπερσύγχρονη πολυκλινική, αποκλειστικά και μόνο για εκείνον.

Περιγράφοντας την κρισιμότητα της κατάστασης για την οποία επιμένουν, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «οποιοσδήποτε άλλος θα είχε τελειώσει πριν από έναν χρόνο». Υπό την έννοια αυτή, λένε ότι είναι πολύ δύσκολο αυτήν την στιγμή να γίνει μία ασφαλής εκτίμηση για τον χρόνο ζωής που απομένει στον Ερντογάν.

Ακόμη δυσκολότερη είναι η εκτίμηση για τον χρόνο κατά τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας θα είναι σε θέση να κάνει, έστω επιλεκτικές, δημόσιες εμφανίσεις. Και επίσης για το διάστημα όπου θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του. «Σύντομα δεν θα είναι ικανός για τίποτε», λένε.

Σημειώνουν μάλιστα οι ίδιες πηγές ότι ο τούρκος πρόεδρος έχει ήδη αντιμετωπίσει δύο καρκίνους: έναν στο έντερο και έναν στον προστάτη.

Το τι είδους εξελίξεις ή περιπλοκές μπορεί να επιφέρει στο εσωτερικό της Τουρκίας και στην ευρύτερη περιοχή μία τέτοια πορεία της υγείας του Ερντογάν, είναι αυτή την στιγμή δύσκολο να προσδιοριστεί.

Ορατή διάδοχη κατάσταση δεν είναι γνωστό να υπάρχει και οι επιπτώσεις, είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε σε γεωπολιτικό επίπεδο, μπορεί να είναι κατακλυσμιαίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News