243
Η 53χρονη γυναίκα κρατείται στις (εικονιζόμενες) φυλακές της Θήβας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ηθελα τα παιδιά μου να ζήσουν καλύτερα από εμένα» – η εξομολόγηση της φυλακισμένης καθαρίστριας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 11:08
Η 53χρονη γυναίκα κρατείται στις (εικονιζόμενες) φυλακές της Θήβας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ηθελα τα παιδιά μου να ζήσουν καλύτερα από εμένα» – η εξομολόγηση της φυλακισμένης καθαρίστριας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 11:08

«Ηθελα τα παιδιά μου να έχουν μια ζωή καλύτερη από τη δική μου». Ετσι δικαιολογεί την πράξη της η καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών επειδή είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού ώστε να προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Με δηλώσεις της, από τις φυλακές Θήβας όπου εκτίει την ποινή της, στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, η 53χρονη εξηγεί: «Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μία ζωή καλύτερη από τη δική μου».

«Ετρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ», προσθέτει.

Η γυναίκα εξέφρασε ακόμη την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό της και αλλά και την ελπίδα ότι θα αποφυλακιστεί σύντομα.

Η 53χρονη γυναίκα, που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, καταδικάστηκε γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού, αν και είχε φτάσει ως την Ε’ τάξη, προκειμένου να διοριστεί. Η ποινή σε δεύτερο βαθμό ήταν 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Εκτίει την ποινή της στις φυλακές της Θήβας και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αναφέρει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση έχει κινητοποιήσει και τη Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο.

Η υπόθεση προκάλεσε την Πέμπτη την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της  διαβιβαστεί η απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να  τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Οι συνήγοροι της 53χρονης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Το αίτημά τους μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση  στο πενταμελές Εφετείο της Λάρισας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...