386
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην πανηγυρική ομιλία του στο εκλογικό του κέντρο στην Σταδίου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης στην ευχή «άντε και Πρωθυπουργός!»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2019, 21:22
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην πανηγυρική ομιλία του στο εκλογικό του κέντρο στην Σταδίου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης στην ευχή «άντε και Πρωθυπουργός!»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2019, 21:22

Η νίκη του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας ήταν εμφατική, έως και ιστορική. Ουδέποτε στη Μεταπολίτευση δεν είχε υπάρξει τέτοια διαφορά: το 65% – 35% έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου είναι πρωτοφανές.

Αναμενόμενα το κλίμα στο εκλογικό του κέντρο στην Παλαιά Βουλή, στην Σταδίου, ήταν εξόχως πανηγυρικό. Νωρίς -νωρίς κατέφθασε κατενθουσιασμένη η μητέρα του και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Ευτυχώς κατέκτησε μεγαλύτερο ποσοστό από εμένα» είπε, θυμίζοντας ότι και αυτή είχε εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, αλλά με μικρότερο ποσοστό. Το 2002 είχε εκλεγεί με 60%.

Πιο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν αυτά που είπε ο θριαμβευτής στους οπαδούς που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Αφού τους ευχαρίστησε, κάποιος του ευχήθηκε: «Αντε και Πρωθυπουργός!».

«Ωχ Παναγία μου!» απάντησε ο κ. Μπακογιάννης, ο θείος του οποίου, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει βάλει πλώρη να γίνει αυτός Πρωθυπουργός της χώρας.

Αργότερα, απευθυνόμενος προς τους οπαδούς του που είχαν κατακλύσει την Παλαιά Βουλή, ο κ. Μπακογιάννης είπε:

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και στις Αθηναίες. Ενα τεράστιο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι από εδώ και πέρα, 24 ώρες το 24ωρο θα δώσουμε όλο μας το είναι. Επειδή είθισται να λένε ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης… Οχι. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης» είπε ο κ. Μπακογιάνης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη οικογένειά μου. Στην τρομερή αδελφή μου», προσέθεσε μιλώντας για την Αλεξία Μπακογιάννη.

Και κατέληξε: «Από εδώ και πέρα τέρμα τα λόγια. Δουλειά, δουλειά, δουλειά!».

Ηλιόπουλος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τόνισε:

«Συγχαρητήρια στον Κώστα Μπακογιάννη για τη νίκη του. Παρά τις διαφωνίες μας, είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστούμε για το καλό της πόλης. Και αυτή είναι η πραγματική κρίση για όλους μας. Το αρνητικό των εκλογών είναι η πολύ χαμηλή συμμετοχή. Αυτό σημαίνει, δυστυχώς, ότι έχουμε χάσει τα μυαλά και τις καρδιές των πολιτών της Αθήνας. Και πρέπει να δώσουμε τη μάχη, μικρές και μεγάλες μάχες στις γειτονιές, καθημερινά για να πείσουμε τους πολίτες ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει καλύτερη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Ο νεότερος δήμαρχος Αθηναίων

Και ένα στατιστικό:

Ο κ. Μπακογιάννης είναι ο νεότερος που εκλέγεται δήμαρχος της Αθήνας (είναι 41 ετών και 77 ημερών). Οταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξελέγη δήμαρχος στις 23 Οκτωβρίου 1994 ήταν 41 ετών και 138 ημερών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...