533
Μέγκαν και Χάρι καταφτάνουν, τον περασμένο Μάρτιο, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ | Reuters

Τα βάσανα και οι θυσίες της δούκισσας Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 10:00
Μέγκαν και Χάρι καταφτάνουν, τον περασμένο Μάρτιο, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ
|Reuters

Τα βάσανα και οι θυσίες της δούκισσας Μέγκαν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 10:00

«Μόνοι» και «υπό πίεση», ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ προτού αποστασιοποιηθούν από τη βρετανική μοναρχία τον Ιανουάριο, υποστηρίζει ένα βιβλίο, γραμμένο χωρίς τη συμμετοχή του διάσημου ζεύγους, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται στη έκδοση της εφημερίδας Times.

Ο Χάρι, έκτος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, και η σύζυγός του Μέγκαν δήλωσαν μέσω του εκπροσώπου τους ότι δεν συνεισέφεραν στο υλικό που περιέχεται στο βιβλίο «Finding Freedom» (Βρίσκοντας την ελευθερία), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου.

Οι φίλοι του ζευγαριού, από την άλλη πλευρά, ήταν διαθέσιμοι για συνεργασία με τους συγγραφείς του βιβλίου, τους δημοσιογράφους Ομιντ Σκόμπι και Κάρολιν Ντουράντ.

Στο βιβλίο τους, που το περιεχόμενό του είναι μάλλον ευνοϊκό για το ζευγάρι, οι δύο συγγραφείς ισχυρίζονται ότι ο 35χρονος πρίγκιπας Χάρι υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση να αποχωρήσει το ζεύγος από τη βασιλική οικογένεια, όταν πολλές λαϊκές εφημερίδες είχαν στραφεί ενάντια στη σύζυγό του, την 38χρονη πρώην ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Η δούκισσα του Σάσεξ είπε σε έναν φίλο της ότι «εγκατέλειψε ολόκληρη τη ζωή της και την καριέρα της για αυτή την οικογένεια», στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας της ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με δάκρυα στα μάτια, η Μαρκλ είπε χαρακτηριστικά και πριν αποχωρήσει από τη Μεγάλη Βρετανία:

«Ημουν πρόθυμη να κάνω ό,τι χρειαστεί. Αλλά να που φτάσαμε ως εδώ. Είναι πολύ λυπηρό».

«Ο τελευταίος τροχός της αμάξης»

«Υπήρχαν ελάχιστοι άνθρωποι που εργάζονταν στο παλάτι και μπορούσαν να εμπιστευτούν», υποστηρίζουν οι δύο συγγραφείς, σύμφωνα με τους οποίους ενορχηστρώθηκαν πολλές διαρροές στον Τύπο από μέλη του προσωπικού, τα οποία πολύ στενοί φίλοι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ δεν δίστασαν να αποκαλέσουν «δηλητηριώδεις οχιές».

Απογοητευμένος υπάλληλος των ανακτόρων αποκάλυψε, ανώνυμα, ότι ο Χάρι και η Μέγκαν αντιμετωπίζονταν από όλους μέσα στο Μπάκιγχαμ σαν «τον τελευταίο τροχό της αμάξης» –ειδικά από τον αδελφό του Χάρι, πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, δούκες του Κέιμπριτζ.

Μάλιστα, οι σχέσεις μεταξύ των «Σάσεξ»και των «Κέιμπριτζ» επιδεινώθηκαν τόσο πολύ, που μέχρι τον Μάρτιο τα δύο ζευγάρια δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους.

Αποκορύφωμα της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατούσε μεταξύ τους ήταν ένα αλγεινό περιστατικό που σημειώθηκε, λίγες ημέρες μετά, μπροστά στις κάμερες στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Οι συγγραφείς ευελπιστούν ότι το βιβλίο τους θα «διορθώσει», τρόπον τινά, την αφήγηση που είχε πλαστεί γύρω από το γεγονός αυτό και επανέρχονται στην «συναισθηματική κόπωση» του ζεύγους, που πλέον ζει στο Λος Αντζελες, περιγράφοντας ότι μέσα στο βασιλικό παλάτι καθένας από αυτούς ήταν «απολύτως μόνος του» και «υπό απόλυτη πίεση».

Στο βιβλίο τους, οι Σκόμπι και Ντουράντ ισχυρίζονται ότι ο πρίγκιπας Χάρι έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘και στον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, για να τους ενημερώσει σχετικά με τη βούλησή του να αποποιηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα και να περνά περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό.

«Φοβούμενος διαρροή από κάποιο μέλος του προσωπικού», δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, προτιμώντας να το συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

«Παρά τις πολλές υπενθυμίσεις στις υπηρεσίες του πατέρα του», που είχαν επιφορτισθεί με την οργάνωση μιας επίσημης συνάντησης με τη βασίλισσα στις αρχές Ιανουαρίου, αυτή δεν προγραμματίστηκε, οδηγώντας τελικά στην αιφνίδια ανακοίνωση της 8ης Ιανουαρίου, η οποία είχε επικριθεί πολύ από τον βρετανικό Τύπο, ιδίως επειδή το ζευγάρι δεν είχε προειδοποιήσει τη βασίλισσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...