419
Οι υπογραμμίσεις στο γερμανικό κείμενο και την ελληνική του μετάφραση που δείχνουν σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο τη στρέβλωση του κ. Τσίπρα | .

Τα «γερμανικά» του Τσίπρα και τα «ελληνικά» του Μπόργιανς

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 25 Φεβρουαρίου 2016, 13:55
Οι υπογραμμίσεις στο γερμανικό κείμενο και την ελληνική του μετάφραση που δείχνουν σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο τη στρέβλωση του κ. Τσίπρα
|.

Τα «γερμανικά» του Τσίπρα και τα «ελληνικά» του Μπόργιανς

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 25 Φεβρουαρίου 2016, 13:55

Κεντρικό θέμα στην οξύτατη πλέον πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Βεστφαλίας-Ρηνανίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς και στις ελληνικές αρχές το 2012, ιδίως μετά τη χθεσινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής το επίμαχο e-mail, ισχυριζόμενος ότι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε να παραλάβει από τις γερμανικές αρχές CD με τα στοιχεία ελλήνων καταθετών σε ξένη τράπεζα.

Η ΝΔ επικαλείται την μετάφραση του συγκεκριμένου εγγράφου και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «χθες κατέβηκε ακόμη ένα σκαλί αναξιοπιστίας και ψεύδους» επιμένοντας στην… ύπαρξη δύο επιστολών: η μία πραγματική στα γερμανικά και η δεύτερη παραποιημένη στα ελληνικά.

Οπως εξήγησε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι ο κ. Μπόργιανς επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «του προσέφερα βοήθεια για ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και ενδεχομένως για ανάλυση και αξιολόγηση ηλεκτρονικών στοιχείων – CD». «Υπάρχει μία παύλα στο γερμανικό κείμενο, που εκθέτει τον πρωθυπουργό» σημείωσε με νόημα ο κ. Κουμουτσάκος και επέμεινε πως ακριβώς στην επόμενη πρόταση του επίμαχου e-mail αναφέρεται ξεκάθαρα πως τότε, ήτοι το 2012, δεν υπήρχε λίστα και πως αυτή συγκροτήθηκε το 2015, όταν και παρεδόθη στις ελληνικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ενέταξε τη σκόπιμη παραπλάνηση της Βουλής από τον κ. Τσίπρα, όπως τη χαρακτήρισε, στην κατάσταση πανικού που έχει καταλάβει την «ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Η ΝΔ υπογραμμίζει πως, η τότε πρόθεση του κ. Μπόργιανς ήταν να μεταλαμπαδεύσει στις ελληνικές αρχές τεχνογνωσία, ώστε να μπορούν οι τελευταίες να διαβάζουν ανάλογες λίστες, εάν στο μέλλον περιέρχονταν στην κατοχή τους.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «είναι ο Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ της πολιτικής, έχει  κάνει το ψέμα δεύτερη φύση του».

borjans1
Το χαρτί που παρουσίασε ο κ. Κουμουτσάκος με τις επισημάνσεις της ΝΔ

Ο κ. Κουμουτσάκος, που προσήλθε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ κρατώντας στα χέρια του την ομώνυμη νουβέλα του Ρόμπερτ Λιούς Στίβενσον διεμήνυσε σε έντονο ύφος προς τον κ. Τσίπρα: «Να μη θεωρήσει ο κ, Τσίπρας το γεγονός ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα λάσπης, πως είναι στάση αδυναμίας, είναι στάση ευθύνης, επειδή αυτό ζητούν οι πολίτες».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ενέταξε τη σκόπιμη παραπλάνηση της Βουλής από τον κ. Τσίπρα, όπως τη χαρακτήρισε, στην κατάσταση πανικού που έχει καταλάβει την «ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αφορμή την υπόθεση Borjans απήντησε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάει η κυρία Γεροβασίλη για σχοινί».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...