221
Ο καθηγητής Ιατρικής Νικόλαος Σύψας κατά τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι | SKAI TV

Κορονοϊός: Υπάρχουν κρούσματα των οποίων δεν ξέρουμε την προέλευση;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 13:18
Ο καθηγητής Ιατρικής Νικόλαος Σύψας κατά τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι
|SKAI TV

Κορονοϊός: Υπάρχουν κρούσματα των οποίων δεν ξέρουμε την προέλευση;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 13:18

Υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα για τα οποία δεν γνωρίζουμε την προέλευση της μόλυνσης, υποστήριξε ο Νικόλαος Σύψας, καθηγητής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος προέβλεψε ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε πολλά κρούσματα.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Σκάι έκανε λόγο για δύο με τρία περιστατικά στην Αττική για τα οποία δεν είναι σαφής η προέλευση.

«Ούτε σε ταξίδι ήταν, ούτε σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα ήρθαν, επομένως ο ιός είναι εκεί έξω» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «εγώ ο ίδιος προσωπικά έχω χειριστεί ένα περιστατικό που δεν έχουμε καμιά καλή εξήγηση για το πώς έχει βρεθεί αυτός ο άνθρωπος με κορoνοϊό».

Εξήγησε ακόμη ότι αυτό το γεγονός «μας πληροφορεί ότι ο ιός είναι εδώ και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε πολλά κρούσματα».

Σχετικά με το ζήτημα της μετάδοσης του ιού από τη θεία κοινωνία, ο καθηγητής επισήμανε ότι «επιστημονικά ο ιός βρίσκεται στον σίελο. Μπορεί να μεταδοθεί από ένα κουτάλι που είναι μολυσμένο με σίελο ο οποίος φέρει τον ιό. Αυτά είναι τα επιστημονικά δεδομένα και γι’ αυτό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Ελέγχου Νοσημάτων έχει δώσει οδηγία που είναι αναρτημένη να μη χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη, κουτάλια και πιρούνια, με ίδιους ασθενείς.

»Από εκεί και πέρα, η Εκκλησία και ο κάθε πιστός θα κάνει αυτό που νομίζει. Δεν θα παρέμβω σε θέματα πίστης και λειτουργίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...