292
Υπερορθόδοξος Εβραίος με μάσκα σε δρόμο του Ελάντ, στο Ισραήλ | REUTERS/Ammar Awad

Συναγερμός στο Ισραήλ από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2020, 12:00
Υπερορθόδοξος Εβραίος με μάσκα σε δρόμο του Ελάντ, στο Ισραήλ
|REUTERS/Ammar Awad

Συναγερμός στο Ισραήλ από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2020, 12:00

Το όριο των 1.000 νέων περιστατικών κορονοϊού την ημέρα πέρασε το Ισραήλ, σαφώς μεγαλύτερο από τους αριθμούς του Απριλίου όταν η πανδημία ήταν σε έξαρση.

Την Παρασκευή οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.008 περιστατικά, κάτι που φέρνει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 28.055.

Παράλληλα, καταγράφηκαν και άλλοι δύο θάνατοι, φέρνοντας το σύνολο στους 326 από την εμφάνιση της πανδημίας.

Τα ενεργά περιστατικά είναι 10.060 – ένα νέο ρεκόρ, σύμφωνα με το Ισραηλινό υπουργείο Υγείας, σε σχέση με τα 9.808 περιστατικά που καταγράφηκαν στις 15 Απριλίου. Σημαντικά αυξημένος είναι και ο αριθμός όσων είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς ανέρχονται σε 77 από 65 την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός όσων ανέρρωσαν ανέρχεται πλέον σε 17.669.

Γράφημα που ανήρτησε στο Facebook o καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος το οποίο δείχνει καθαρά ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων ανεβαίνει σταθερά από τα τέλη Μαΐου και μάλιστα σε επίπεδα πάνω από αυτά του Απριλίου

Σε μια πρώτη απάντηση σε αυτά τα ανησυχητικά ποσοστά, η κυβέρνηση του Ισραήλ έθεσε περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων σε κλειστούς χώρους συνάθροισης (μουσικές σκηνές, κλαμπ, χώροι λατρείας κλπ). Θα επιτρέπονται πλέον το πολύ 50 άτομα, ενώ σε άλλους κλειστούς χώρους το πολύ ως 20.

Εν τω μεταξύ οι επιστήμονες στη χώρα προειδοποιούν σε όλους τους τόνους ότι απαιτείται η λήψη μέτρων για τον περιορισμό ώστε να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και δυσκολευτεί το σύστημα υγείας να αντεπεξέλθει στην αυξημένη επιβάρυνση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, ο ομόλογός του Μπένιαμιν Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι «αν όλα πάνε καλά», από την 1η Αυγούστου θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα τουρίστες από το Ισραήλ. Αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες, σχεδόν ένα μήνα πριν από αυτό το χρονικό όριο, φαίνεται μάλλον δύσκολο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...