311
|

Στον εισαγγελέα για κακούργημα ο συλληφθείς για το «προδότες» σε βουλευτές που ψηφίζουν τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 07:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/1/2109 11.30

Στον εισαγγελέα για κακούργημα ο συλληφθείς για το «προδότες» σε βουλευτές που ψηφίζουν τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 07:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/1/2109 11.30

Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος οδηγήθηκε την Τρίτη στον εισαγγελέα ο 62χρονος που συνελήφθη στο Παγκράτι, για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 62χρονο πρώην ναυτικό, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 62χρονος εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση στελέχους της αντιπολίτευσης στο Τwitter.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει, αφορά μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο κατά βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου, ο ίδιος ωστόσο ομολόγησε ότι έστειλε αντίστοιχα μηνύματα και σε άλλους βουλευτές από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Όπως σημείωνεται, τα μηνύματα του 62χρονου είναι μόνο λεκτικά και δεν προκύπτει να σχετιζονται με άλλα που περιέχουν εικόνες ακραίας βίας (όπως αυτά που εστάλησαν στην υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα).

Ο χαρακτηρισμός, όμως, «προδότες» για τους βουλευτές – αποδέκτες των μηνυμάτων, οι οποίοι «θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών», ήταν αρκετός για να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων αποστολέων ανάλογων μηνυμάτων.

Τα απειλητικά μηνύματα σε κυβερνητικούς κυρίως βουλευτές προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Με βάση την παραγγελία της εισαγγελώς του Ανωτάτου Δικαστηρίου διενεργείται και η έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ, που έφτασε στη σύλληψη του 62χρονου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...