331
Ο Αλέρικ σε φωτογραφία του στο Facebook | Intimenews/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Εβρου

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 09:47
Ο Αλέρικ σε φωτογραφία του στο Facebook
|Intimenews/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Εβρου

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 09:47

Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα στην Ορεστιάδα αναμένεται να δώσει σήμερα Πέμπτη ο Τούρκος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στις Καστανιές του Εβρου για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, παρά τις συστάσεις που του έγιναν.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ονομάζεται Μούσα Αλέρικ, είναι 38 ετών και είναι δημοτικός υπάλληλος της υπηρεσίας ύδρευσης στον Δήμο Αδριανούπολης.

Η κατηγορία για παράνομη είσοδο που αντιμετωπίζει είναι η ίδια με αυτή των δύο ελλήνων στρατιωτικών, του  Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι παραμένουν από την 1η Μαρτίου φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, χωρίς ακόμα να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τι συνέβη στις Καστανιές

Την Τετάρτη ο Αλερικ εκτελούσε χωματουργικές εργασίες με σκαπτικό μηχάνημα στο τελωνείο στις Καστανιές, σε σημείο σχεδόν πάνω στη μεθόριο με την Ελλάδα.

Κάποια στιγμή φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Αν και του έγιναν συστάσεις και σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στο σημείο να αποχωρήσει, δεν υπάκουσε.

Ο Αλέρικ, όταν εισήλθε περίπου 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθη από έλληνες στρατιώτες σε σημείο που δεν απέχει πολύ από αυτό όπου συνελήφθησαν ο Μητρετώδης και ο Κούκλατζης.

Ο Τούρκος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας. Φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε τους έλληνες στρατιώτες, εξαιτίας του θορύβου από το σκαπτικό και της απόστασης.

Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι ο άνδρας είχε μαζί του την ταυτότητά του ενώ έχουν απορριφθεί φήμες ότι ίσως ήταν στέλεχος του τουρκικού στρατού.

Το evros-news.gr αναφέρει ότι το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής σε συνεργασία με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα και ήδη έστειλε διπλωμάτη του στην Ορεστιάδα προκειμένου να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την Αδριανούπολη αναμένονται την Πέμπτη τούρκοι δικηγόροι, εκ μέρους της οικογένειας του αλλά και του δήμου Αδριανούπολης, όπου ισχυρίζεται ότι εργάζεται ο Αλέρικ.

Από την πλευρά της η Αθήνα διαμηνύει ότι οι Αρχές θα ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής με τους δύο στρατιωτικούς.

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Εν τω μεταξύ χθες Τετάρτη, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στον Εβρο, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μη προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...