305
H κατηγορούμενη με κουκούλα, σε αστυνομικό κλοιό ενώ οδηγείται στο γραφεία της 18ης ανακρίτριας | ΙΝΤΙΜΕnews

Τη Δευτέρα απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 10:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12.00 31/03/2022
H κατηγορούμενη με κουκούλα, σε αστυνομικό κλοιό ενώ οδηγείται στο γραφεία της 18ης ανακρίτριας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τη Δευτέρα απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 10:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12.00 31/03/2022

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από την 18η ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, η κατηγορούμενη για τον φόνο του παιδιού της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κατηγορούμενη οδηγήθηκε αρχικά (λίγο πριν τις 11 το πρωί) στον εισαγγελέα.

Αμέσως μετά την επικαιροποίηση του εντάλματος σύλληψης, η 33χρονη οδηγήθηκε πεζή στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί.

Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία της τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Κατά τη μεταγωγή της δεν έλειψαν οι ύβρεις εναντίον της από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που την καλούσαν να ομολογήσει ώστε να λυτρωθεί.

Νωρίτερα, στις 10.30 ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας, ανακοίνωσε και επισήμως -με γραπτή του δήλωση- ότι παραιτείται από την υπεράσπισή της.

H δήλωση Λύτρα ήταν η εξής:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού» .

Απέμενε να φανεί αν η κατηγορούμενη θα διόριζε άλλον δικηγόρο (η ίδια ή η οικογένειά της), ή θα γινόταν αυτεπάγγελτος διορισμός από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπως και συνέβη: η ανακρίτρια διόρισε συνήγορό της από τη λίστα δικηγόρων του ΔΣΑ και σύμφωνα με το Star, ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της 33χρονης.

Σύμφωνα πάντως με τον τροποποιημένο κώδικα, η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να απολογηθεί χωρίς νομική εκπροσώπηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...