495
Η Βίβιαν Μπουζάλη, γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της Mytilineos- και στο φόντο τα Aσπρα Σπίτια στην παραλία Διστόμου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sogal/Wikipedia

Στα Ασπρα Σπίτια η πρεμιέρα του Smart Cities από την Mytilineos

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 13:33
Η Βίβιαν Μπουζάλη, γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της Mytilineos- και στο φόντο τα Aσπρα Σπίτια στην παραλία Διστόμου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sogal/Wikipedia

Στα Ασπρα Σπίτια η πρεμιέρα του Smart Cities από την Mytilineos

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 13:33

Στα αποκαλυπτήρια του νέου project της Mytilineos, Smart Cities, προέβη η γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της εταιρείας, Βίβιαν Μπουζάλη, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τo Smart Cities προσφέρει μία ευρεία γκάμα «έξυπνων» προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο μία πιο εύκολη και βιώσιμη καθημερινότητα.

Οπως ανέφερε η κυρία Μπουζάλη, το project παρέχει «υπηρεσίες, εφαρμογές, προϊόντα που απευθύνονται στις πόλεις, τις κοινότητες, τους οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, έξυπνες κοινωνίες, με την καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων να γίνεται πιο εύκολη. Παράλληλα, για πόλεις, κοινότητες οικισμούς που θέλουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο προφέρει η τεχνολογία».

«Θα δημιουργήσουμε την πρώτη πιλοτική έξυπνη πόλη»

Η  «πρεμιέρα» εφαρμογής του Smart Cities θα γίνει στα Aσπρα Σπίτια, με την κοινότητα της Αλουμίνιον της Ελλάδας στην παραλία Διστόμου να μετατρέπεται στην πρώτη πιλοτική «έξυπνη» πόλη.

Στα Ασπρα Σπίτια αναπτύσσεται μία πρώτη γκάμα εφαρμογών και υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν τη διαχείριση υδάτων και ενέργειας, έξυπνους πόλους που θα μπορούν να δίνουν πληροφορία μέσω wifi, καθώς και την πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών.

Ηδη, ενημέρωσε η κυρία Μπουζάλη, ολοκληρώνεται το πρώτο κατασκευαστικό κομμάτι και οι υυπηρεσίες αναένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον Μάιο.

Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του «Mytilineos Smart Cities» είναι η μετάβαση σε πιο φιλικές και «πράσινες» μορφές ενέργειας και η ψηφιοποίηση δραστηριοτήτων και υποδομών με τη χρήση νέων τεχνολογιών που θα βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών μέσα από την παροχή «έξυπνων» λύσεων από της κρατικές και δημοτικές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό η Μytilineos θα παρέχει λύσεις για:

  • Ευέλικτες υπηρεσίες για την διαχείριση της ενέργειας,
  • Εξυπνη διαχείριση υδάτων,
  • Εξυπνη διαχείριση απορριμμάτων
  • Υψηλή λειτουργικότητα στο δημόσιο χώρο, δηλαδή από τα πιο απλά, όπως σημεία φόρτισης συσκευών και πρόσβαση στο Internet μέσω 5 G / wi fi, έως εγκατάσταση ηχοσυστήματος για την απευθείας επικοινωνία του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, πληροφορίες για τον καιρό, πρόσβαση στις δυνατότητες φωτισμού
  • Διαχείριση κυκλοφορίας μέσω smart traffic εφαρμογών
  • Αξιοποίηση δυνατοτήτων για 5G

Και  όλα αυτά, από συστήματα κεντρικού ελέγχου που θα παρέχουν άμεσα πληροφορία, για να μπορούν να επιλύονται άμεσα ζητήματα

Για οικιακές ανάγκες προβλέπεται η εγκατάσταση και διαχείριση έξυπνων συσκευών, όπως μετρητών, μπαταρίας, inverter, φ/β πάνελ, αλλά και ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. Ολα με τη δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης από το κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing της Mytilineos η εισηγμένη αναπτύσσει τις προαναφερόμενες λύσεις μέσα από ευέλικτες εφαρμογές και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Όπως είπε, «χάρη σε αυτές μπαίνουν για να βελτιώσουν τη ζωή μας έννοιες και υπηρεσίες όπως: Blockchain, Smart Lightning, Connected public transport, Smart Parking, Public safety, Smart roads / Connected streetlights / Smart Traffic monitoring and management, και Citizen/Tourist services».

Στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος συνεργάστηκαν σχεδόν όλοι οι Τομείς Επιχειρηματικότητας της Mytilineos: Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στον «πυρήνα» του προγράμματος η βιωσιμότητα. «Για εμάς δεν υπάρχει τομέας της επιχειρηματικότητας που να μην έχει στόχους βιωσιμότητας. Η Mytilineos ήταν από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, κατά 50% έως το 2030», κατέληξε η κυρία Μπουζάλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...