453
Ο Τραμπ κατεβαίνει προσεχτικά τη σκαλίτσα του West Point | Τwitter

Σούσουρο για την υγεία του Τραμπ από… «ολισθηρή σκάλα»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 21:31
Ο Τραμπ κατεβαίνει προσεχτικά τη σκαλίτσα του West Point
|Τwitter

Σούσουρο για την υγεία του Τραμπ από… «ολισθηρή σκάλα»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 21:31

Μπορεί μία σκαλίτσα να είναι ολισθηρή σε μια ηλιόλουστη ημέρα; Εξαρτάται.

Αν αποκλειστεί η περίπτωση του πρόχειρου και καθυστερημένου καθαρισμού της, η ολισθηρότητά της σχετίζεται με την ευστάθεια του ανθρώπου που την κατεβαίνει. Διότι άλλο πράγμα ο νέος, και άλλο ο γέρος. Το παλικαράκι και τον φουρτουνιασμένο ωκεανό τον βλέπει δροσιστική σταγόνα να την πιει στο ποτήρι, ενώ ο παππούς και την ακίνδυνη δροσοσταλιά τη λογαριάζει για πλημμύρα και σκιάζεται το κρυολόγημα. Δυστυχώς, έτσι πάνε αυτά (μαζί με τα άλλα).

Σε μια σκαλίτσα σκάλωσε τις προάλλες και ο αμερικανός πρόεδρος, τον οποίο δεν λες και λεβεντονιό, όσο ακροδεξιός και αν είσαι. Το βίντεο τον δείχνει να κατεβαίνει αργά και πολύ προσεχτικά τη σκάλα της στρατιωτικής ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ, από την αρχή της, στη σκηνή όπου μόλις είχε εκφωνήσει λόγο, μέχρι την κατάληξή της, στο έδαφος.

Οι αβέβαιες προεδρικές πατημασιές του Τραμπ (κυριολεκτικά μιλώντας) πυροδότησαν κύμα συζητήσεων και σχολίων στα σόσιαλ μίντια. Μάλιστα στο Twitter το βίντεο ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια προβολές. Το θέμα του κουτσομπολιού δεν ήταν άλλο από την προεδρική υγεία. Παιδιά, είναι καλά ο πρόεδρος;

Ο ίδιος ο Τραμπ, έχοντας παρακολουθήσει το γαϊτανάκι των σχολίων για τα γεράματά του, αποφάσισε να τιτιβίσει και αυτός. Και τι είπε; Οτι η ράμπα ήταν «πολύ απότομη και ολισθηρή» και ότι δεν θα έκανε τη χάρη «στα διάφορα χαλκεία των fake news, να πέσει και να τα διασκεδάσει». Ετσι τη σκυτάλη πήραν με τη σειρά τους η Washington Post και το CNN.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο προεδρικός ισχυρισμός πως η ράμπα ήταν «ολισθηρή» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λιακάδα του Γουέστ Πόιντ. Και ο πολιτικός αναλυτής του CNN, Κρις Τσιλίτζα ονόματι, είπε ότι υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το συγκεκριμένο βίντεο δεν μπορεί να θεωρηθεί απλό επεισόδιο, αλλά κρύβεται κάποια μεγαλύτερη ιστορία πίσω από αυτό.

Ο Τραμπ είναι 74 ετών. Ο μόνος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που έφτασε σε τέτοια ηλικία κατά την πρώτη θητεία του. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε ένα σύντομο, ασαφέστατο σημείωμα για τους ετήσιους ιατρικούς ελέγχους του. Το ιατρικό ιστορικό του Τραμπ, λοιπόν, αποτελεί μυστήριο.

Ο,τι γνωρίζουμε για την κατάσταση της υγείας του προκύπτει από ένα λακωνικό σημείωμα του προσωπικού ιατρού του. Σε αυτό υπογραμμίζεται η «σωματική του δύναμη και αντοχή», ωστόσο ο ίδιος ο προεδρικός ιατρός έχει παραδεχθεί ότι πρόκειται για μία καθ’ υπαγόρευση γνωμάτευση. Από ποιον; Μα, από τον ίδιο τον Τραμπ. Αλίμονο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...