826
Η κυρία Σπυράκη κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές | George Vitsaras / SOOC

Εξόρμηση της Νέας Δημοκρατίας με αίτημα να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2018, 19:19
Η κυρία Σπυράκη κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές
|George Vitsaras / SOOC

Εξόρμηση της Νέας Δημοκρατίας με αίτημα να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2018, 19:19

Η αρχή έγινε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή, που έδωσε το σύνθημα και έθεσε το χρονοδιάγραμμα: εκλογές τον Σεπτέμβριο αν τολμά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά προκάλεσε τον Πρωθυπουργό.

Ηταν το μήνυμα που έπιασαν το Σάββατο τα στελέχη της ΝΔ. Ο Βασίλης Κικίλιας επίσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο «αν τολμάει».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, στην συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα». Η κυρία Σπυράκη υποστήριξε ότι η ο κ. Τσίπρας φοβάται τις εκλογές αφού εκεί «θα καταγράφει εκλογικά η πραγματική του επιρροή».

«Το αποκαλούμενο ‘‘αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο’’ δεν είναι αποτέλεσμα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Είναι αντανάκλαση της εικόνας μιας απαξιωμένης κυβέρνησης στα μάτια των Ελλήνων», τόνισε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα η κυρία Σπυράκη.

Όπως επισήμανε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδομείς μια κυβέρνηση που καθημερινά προσφέρει δείγματα της ανικανότητάς της».

Ανέφερε ακόμα ότι «το μήνυμα που εκπέμπει συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη μας, είναι ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για μια διαφορετική Ελλάδα, της αξιοκρατίας, της αριστείας, της εξωστρέφειας και της συνεργασίας».

Η κυρία Σπυράκη εκτίμησε ότι «η πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα, έπειτα από την εκλογή μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Τότε είναι που θα δείτε και τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που καβάλησε το κύμα της οργής και της αγανάκτησης, που διακρίθηκε στην αντίδραση αλλά πάτωσε στη δράση, να καταγράφει εκλογικά την πραγματική του επιρροή. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας φοβάται τις εκλογές», τόνισε.

Θεοδωρικάκος: Δεν θα του βγει του Τσίπρα

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπεύθυνου στρατηγικού της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας φοβάται τις εκλογές», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», επιμένοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές το 2019, δεν θα της βγει.

Θα έχουν προηγηθεί ευρωεκλογές, εξήγησε, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εισπράξει όλη τη λαϊκή οργή».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία θα σημάνει μια θεαματική αντιστροφή του ψυχολογικού κλίματος που θα καθορίσει την ανοδική πορεία της οικονομίας.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια Τσίπρα να πιστωθεί μια «καθαρή έξοδο», ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ είπε ότι το μόνο που μπορεί να πιστωθεί ο Πρωθυπουργός είναι τα αχρείαστα 3ο μνημόνιο και το άτυπο 4ο, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη «γενιά των 360 ευρώ» και σημείωσε  ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τις βαρύτατες θυσίες που υφίστανται διαρκώς οι πολίτες, με την τεράστια υπερφορολόγηση, με τα ψέματα και τις ιδεοληψίες του που βασανίζουν τον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα, για το χρόνο των εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνονται ότι μπορούν να εξαντλήσουν την τετραετία, και μάλιστα να κάνουν τις εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα με τις αυτοδιοικητικές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισπράξει όλη τη λαϊκή οργή. Με βάση τον σχεδιασμό και την κλιμάκωση της κυβερνητικής προπαγάνδας ο κ. Τσίπρας θα έρεπε να δεχθεί την πρόκληση και να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο που έρχεται. Αλλά είναι φανερό ότι φοβάται πάρα πολύ τη λαϊκή ψήφο. Δεν υποτιμώ την ικανότητά του σε τακτικούς ελιγμούς, αλλά η ελληνική κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της».

Στο ερώτημα για το αν προβληματίζει τη ΝΔ το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος στα δεξιά της ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους απεργάζονται τα συγκεκριμένα σενάρια σημειώνοντας ότι «η ΝΔ είναι πατριωτική επιλογή» για τη σωτηρία της Ελλάδος. «Ο κόσμος της ΝΔ είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Είναι αποφασισμένος να δώσει τα πάντα στη μάχη για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο. Βλέπει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα πολιτικό με νέο στιλ ηγεσίας, με σοβαρότητα, με σχέδιο, με αλήθεια και με κοινωνική ευαισθησία. Βλέπει επίσης, ότι τη ΝΔ αυτή τη φορά θα την ψηφίσουν πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές ή που ψήφισαν άλλα κόμματα. Η ΝΔ είναι η πατριωτική επιλογή. Είναι η νικηφόρα επιλογή. Και τελικά επιλογή σωτηρίας και αναγέννησης για την Ελλάδα. Γιατί να λείψει κανείς από αυτό το προσκλητήριο και από αυτή τη μάχη;».

Απαντώντας σε όσους επικρίνουν τη ΝΔ ότι έχει επαναπαυθεί από τις δημοσκοπήσεις και θεωρεί σίγουρη τη νίκη της στις εκλογές, τόνισε: «Κανένας εφησυχασμός και καμία επανάπαυση! Η ΝΔ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Και να μου επιτραπεί να πω, και καμία αλαζονεία και κανένας ρεβανσισμός. Οι εκλογές τελειώνουν όταν κλείσουν οι κάλπες και γίνει η καταμέτρηση. Οφείλει να είναι μέσα στην ελληνική κοινωνία καταθέτοντας τις δικές της θετικές προτάσεις».

Για να μετατρέψει η ΝΔ «το συντριπτικό αρνητικό ρεύμα απέναντι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ σε θετική ψήφο υπέρ των αναγκαίων αλλαγών που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική κοινωνία», ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ως επιβεβλημένο να επιμείνει η ΝΔ στις εξής κινήσεις:

– Διαχείριση εθνικών θεμάτων με σοβαρότητα και πατριωτισμό

– Λιγότεροι φόροι

– Δουλειές για όλους με στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας

– Αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους

– Καλύτερο κράτος

– Ασφάλεια παντού

– Ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα υγείας

– Παιδεία για τους πολλούς με πολύ μεγαλύτερο βαθμό αξιοκρατίας και αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...