234
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν για το γκολ που πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΑΕΚ (έπειτα από 12 χρόνια) ξανά στους ομίλους με τα αστέρια

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 00:00
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν για το γκολ που πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΑΕΚ (έπειτα από 12 χρόνια) ξανά στους ομίλους με τα αστέρια

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2018, 00:00

Πριν από πέντε χρόνια ζούσε τον εφιάλτη του υποβιβασμού όταν έχανε εντός έδρας στο ΟΑΚΑ από τον Πανθρακικό (για να βρεθεί τελικά στη Γ’ Εθνική).

Όμως, το βράδυ της Τρίτης, στο ίδιο γήπεδο, είχε την τεράστια ευκαιρία να «υπογράψει» την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League, όπως και έκανε, απέναντι στη Βίντι – αν και με ισοπαλία 1-1, έχοντας ως προίκα το υπέρ της 2-1 από τον αγώνα της Βουδαπέστης.

Μια επιστροφή η οποία, πέρα από την πιστοποίηση της αγωνιστικής της ανόδου, θα δημιουργήσει και νέα δεδομένα σε οικονομικό επίπεδο, καθώς με το «καλημέρα» η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Ετσι, ξανά στην ελίτ του Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ. Παράλληλα, η Ένωση επέκτεινε το αήττητό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε 14 αγώνες.

Πιο αναλυτικά, με… οδηγό το 2-1 της περασμένης εβδομάδας, η Ένωση παραχώρησε ισοπαλία στη Βίντι στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς των play off, και την Πέμπτη (30/08) θα βρίσκεται στην κλήρωση του Μονακό – για πρώτη φορά, έπειτα από 12 χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 2006 και την πρόκριση που είχε επιτύχει επί της Χαρτς.

Ο Μάνταλος έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα στο 48΄με πέναλτι, αλλά οι Ούγγροι «απάντησαν» με τον Νεγκό στο 57΄.

Ο Λόπες αποβλήθηκε στο 80΄ με κόκκινη κάρτα.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Μπάρκας κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε χρειάστηκε και, παρά το μεγάλο άγχος, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους κιτρινόμαυρους να πανηγυρίζουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...