191
Φωτογραφία από τα επεισόδια της Τρίτης, που επαναλήφθηκαν και την Τετάρτη στο λιμάνι της Μυτιλήνης | INTIMEnews

Σοβαρά επεισόδια με μετανάστες στο λιμάνι και την πόλη της Μυτιλήνης

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 18:36
Φωτογραφία από τα επεισόδια της Τρίτης, που επαναλήφθηκαν και την Τετάρτη στο λιμάνι της Μυτιλήνης
|INTIMEnews

Σοβαρά επεισόδια με μετανάστες στο λιμάνι και την πόλη της Μυτιλήνης

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 18:36

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο λιμάνι –αλλά και μέσα στην πόλη– της Μυτιλήνης, όταν χιλιάδες μετανάστες κατέβηκαν με όλα τους τα υπάρχοντα από τον καταυλισμό της Μόριας, ζητώντας να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για Πειραιά στις 19.00.

Αμεσα επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, απωθώντας το συγκεντρωμένο πλήθος στους δρόμους που οδηγούν στην έξοδο της πόλης.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. επεκτάθηκε σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, με αυτόπτες  μάρτυρες να μεταφέρουν απίστευτες σκηνές από τους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού.

Εν τω μεταξύ, από τις 11 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει δέσει το αρματαγωγό «Ρόδος» του Πολεμικού Ναυτικού, όπου με αργούς ρυθμούς άρχισε αργά το απόγευμα η επιβίβαση των πρώτων από τους περίπου 510 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, που είχαν διανυκτερεύσει στον άτυπο καταυλισμό στο λιμάνι (στο πλοίο του Π.Ν. μπήκαν κυρίως οικογένειες με παιδιά).

Σε ομάδες των 10-15 ατόμων, οδηγούνταν πρώτα στην Αστυνομία για την ταυτοποίησή τους και στη συνέχεια επέστρεφαν στον χώρο του λιμένα προκειμένου να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, οι συγκεκριμένοι μετανάστες θα μεταφερθούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και στη συνέχεια θα απελαθούν εν δυνάμει των τελευταίων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...