176
Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Σκέρτσος: Τον Μάιο ο μηχανισμός για επιπλέον απορρόφηση στις αυξήσεις της ενέργειας

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2022, 11:00
Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Σκέρτσος: Τον Μάιο ο μηχανισμός για επιπλέον απορρόφηση στις αυξήσεις της ενέργειας

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2022, 11:00

Παράθυρο για επιπλέον απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια, και μάλιστα μέσα στον Μάιο, άνοιξε, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος.

«Ζόρια είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, αλλά μελετάμε μηχανισμούς για να απορροφήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις στην αγορά ενέργειας και τα τιμολόγια. Αυτά είναι πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα, προς τον Μάιο», είπε ο υπουργός.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν είναι ελληνικό. Γνωρίζουμε το μηχανισμό που το έχει προκαλέσει».

Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι «στην Ελλάδα έχουμε ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, από το φθινόπωρο έχουν ξεκινήσει στοχευμένες παροχές. Καλύπτουμε το 70-80% των αυξήσεων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και το 50% των αυξήσεων στις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις αυξήσεις, είναι πολύ μεγάλες. Το συνολικό κόστος των επιβαρύνσεων στην οικονομία προσεγγίζει τα 14 δισ. ευρώ, τα μεγέθη είναι τεράστια. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει ένα σημαντικό ποσό ενισχύσεων, προσπαθούμε να είναι στοχευμένο στους πιο ευάλωτους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...