364
To Boeing 787-9 Dreamliner προσγειώνεται στο Σίδνεϊ | Wikipedia

Σίδνεϊ – JFK: Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο είναι γεγονός

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2019, 11:43
To Boeing 787-9 Dreamliner προσγειώνεται στο Σίδνεϊ
|Wikipedia

Σίδνεϊ – JFK: Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο είναι γεγονός

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2019, 11:43

Το «στοίχημα» της μεγαλύτερης χρονικά απευθείας πτήσης στον κόσμο, διάρκειας σχεδόν 20 ολόκληρων ωρών, κέρδισε το πρωί της Κυριακής η Qantas.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της , συνδέοντας τη Νέα Υόρκη με το Σίδνεϊ μέσα σε 19 ώρες και 16 λεπτά.

Η πτήση QF7879 προσγειώθηκε στο Σίδνεϊ λίγο πριν από τις 7:45 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα).

Θεωρείται πλέον η μεγαλύτερη χρονικά απευθείας πτήση επιβατικού αεροσκάφους, ξεπερνώντας σε διάρκεια τις 18 ώρες και 45 λεπτά της τακτικής εμπορικής πτήσης της Singapore Airlines, που συνδέει τη Σιγκαπούρη με τη Νέα Υόρκη.

Για τη δοκιμαστική πτήση, η Qantas «εμπιστεύθηκε» ένα νέο Boeing 787-9 Dreamliner, μέσα στο οποίο επέβαιναν 40 μόλις επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, μεταξύ των οποίων τέσσερις πιλότοι.

Στην πτήση, δεν υπήρχε καθόλου φορτίο, γιατί κάτι τέτοιο θα επέφερε καθυστερήσεις.

Ο κάθε επιβάτης, όλοι τους εθελοντές, είχε μια ειδική θέση, η οποία μετατρεπόταν σε κρεβάτι.

Το εσωτερικό του αεροσκάφους (EPA/QANTAS)

Πριν από το ταξίδι, όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε μία σειρά από εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς επιπτώσεις μίας τόσο μακρινής πτήσης στο ανθρώπινο σώμα.

Η Qantas στοχεύει να ξεκινήσει επισήμως το απευθείας δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ από το 2022. Σήμερα η πτήση Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ διαρκεί σχεδόν 24 ώρες, με μια στάση.

Δύο μόνο αεροσκάφη της Airbus και της Boeing θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν μια τέτοια πτήση, με την Qantas να δηλώνει πως θα έχει επιλέξει μέχρι το τέλος του 2019 ποιο από τα δύο αεροσκάφη θα εμπιστευθεί για την επίτευξη του στόχου της.

Το δεκαμελές πλήρωμα του αεροσκάφους χαιρετάει κατά την άφιξή του στο Σίδνεϊ (EPA/QANTAS)

Επίσης, στα άμεσα σχέδια της Qantas είναι και η απευθείας αεροπορική σύνδεση Λονδίνου – Σίδνεϊ, σε ένα δρομολόγιο το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια μιας ώρας περισσότερο, δηλαδή γύρω στις 20 ώρες και 30 λεπτά, όλα στα πλαίσια του λεγόμενου «Sunrise project» της αεροπορικής εταιρείας, δηλαδή πτήσεις από το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν που θα ενώνουν την Αυστραλία τόσο με την πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας , όσο και με τη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...