315
To Διεθνές Κέντρο Διατήρησης της Ειρήνης και Ασφάλειας καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Ουκρανοί μιλούν για 35 νεκρούς, οι ρώσοι για 180 | BackAndAlive/via REUTERS

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι εξόντωσε «180 ξένους μισθοφόρους»!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2022, 18:56
To Διεθνές Κέντρο Διατήρησης της Ειρήνης και Ασφάλειας καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Ουκρανοί μιλούν για 35 νεκρούς, οι ρώσοι για 180
|BackAndAlive/via REUTERS

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι εξόντωσε «180 ξένους μισθοφόρους»!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2022, 18:56

Με τον ισχυρισμό πως η βάση του Διεθνούς Κέντρου Διατήρησης της Ειρήνης και Ασφάλειας ήταν το σημείο συγκέντρωσης της ξένης στρατιωτικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς, καθώς και στρατώνας των «ξένων μισθοφόρων» που μάχονται στο πλευρό του Κιέβου, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέλαβε την ευθύνη για το πρωινό πυραυλικό χτύπημα στο Γιάβοριβ στην περιοχή του Λβιβ.

Εκπρόσωπος του ρωσικού επιτελείου υποστήριξε ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν έως και 180 «μισθοφόροι» και καταστράφηκε «μεγάλη ποσότητα» όπλων.

Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η εικόνα που έδωσε το πρωί της Κυριακής, λίγη ώρα μετά τη ρωσική επίθεση, ο κυβερνήτης του Λβιβ. Ο Μαξίμ Κοζίτσκι ανέφερε ότι η Ρωσία επληξε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, με 30 ρουκέτες. Από αυτόν τον καταιγισμό πυρών, σύμφωνα πάντα με την ουκρανική πλευρά, έχασαν τη ζωή τους 35 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 130.

Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, στην άλλη άκρη της Ουκρανίας, στη Μαριούπολη, 400.000 κάτοικοι που έχουν εγκλωβιστεί περνούν δραματικές στιγμές καθώς τα αποθέματα σε νερό και τρόφιμα έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Ενδεικτική είναι η πληροφορία που μετέδωσε το BBC: Οι απελπισμένοι κάτοικοι αδειάζουν τα δίκτυα των – εκτός λειτουργίας, ούτως ή άλλως – καλοριφέρ για να πάρουν νερό και να καταφέρουν να επιβιώσουν!

Ολοι ελπίζουν ότι η αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια που νωρίτερα την Κυριακή βρισκόταν περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζελένσκι, θα καταφέρει να φτάσει πριν να είναι πολύ αργά…

Πάνω από 2.000 οι νεκροί!

Οπως ανακοίνωσε η τοπική δημοτική αρχή, από την αρχή της ρωσικής εισβολής και μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 2.187 άνθρωποι. «Τις (τελευταίες) 24 ώρες, υπήρξαν τουλάχιστον 22 βομβαρδισμοί της πόλης των πολιτών. Πάνω από 100 βόμβες έχουν ήδη ριφθεί στη Μαριούπολη».

Σημαντικά κτίρια της πόλης με το πιο έντονο ελληνικό στοιχείο στην Ουκρανία έχουν γίνει στόχος των ρωσικών οβίδων και πυραύλων. Μεταξύ αυτών και ένα μαιευτήριο που καταστράφηκε ολοσχερώς. Κανείς δεν σκοτώθηκε κατά την επίθεση, αλλά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...