455
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος | ΙΝΤΙΜΕnews

Ρέτσος (ΣΕΤΕ) για το σποτ: Ποτέ ο τουρισμός δεν αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 16:27
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ρέτσος (ΣΕΤΕ) για το σποτ: Ποτέ ο τουρισμός δεν αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 16:27

Για το προγραμματισμένο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, αλλά και το σποτ του ΕΟΤ και την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή το κόστος της καμπάνιας, μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος.

«Ποτέ ο τουρισμός», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σε δηλώσεις του στον «Real fm 97,8», «δεν αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

»Κατανοώντας όλη τη σημασία που έχει για τη χώρα και για το ΑΕΠ της, για τις επιχειρήσεις του και για τους 700.000 εργαζομένους, δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο πολιτικών σκοπιμοτήτων.

»Και σήμερα που είμαστε σε αυτή τη δεινή κατάσταση, με την υγειονομική κρίση και την οικονομική που ακολουθεί, θα πρέπει ο τουρισμός να παραμείνει εκτός πολιτικής, κομματικής αντιπαράθεσης».

Οπως για μία ακόμη φορά διευκρίνισε, τα 32 εκατ. ευρώ (ποσό που είδε το φως της δημοσιότητας ως κόστος της καμπάνιας) είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΟΤ για φέτος, αυτό αντιλαμβάνεστε ότι περιλαμβάνει όλα τα έξοδα του ΕΟΤ».

Οσο για το… «state of mind», το σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκε στο σποτ του ΕΟΤ, σημείωσε ότι δεν αποτελεί τον τίτλο της καμπάνιας, αλλά για έκφραση η οποία χρησιμοποιείται στο narative αυτής της καμπάνιας, όπως έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν από διάσημα τραγούδια, τα οποία έχουν αφήσει ιστορία, έως και διαφορετικού είδους διαφημίσεις προϊόντος. Είναι κάτι το οποίο προσπαθεί να βοηθήσει στο rebranding της χώρας αυτή τη στιγμή».

Οσο για τις καταγγελίες περί απευθείας ανάθεσης της καμπάνιας, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάθεση, γιατί δεν υπάρχει οικονομικό αντικείμενο.

Εν όψει του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού από τις 15 Ιουνίου, ο κ. Ρέτσος επανέλαβε ότι πολιτική βούληση τόσο της ΕΕ όσο και της χώρας, ήταν και είναι να ανοίξουν τα σύνορα.

«Είδατε όμως», παρατήρησε, «ότι και με τα στοιχεία του τελευταίου τετραημέρου –ουσιαστικά την αύξηση των κρουσμάτων– τα πράγματα θα είναι έτσι δυστυχώς και για όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, «το κρίσιμο διάστημα στο οποίο θα κριθούν πολλά είναι το δεκαπενθήμερο 15 με 30 Ιουνίου, που θα ανοίξουν ουσιαστικά το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και το “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, οπότε θα έχουμε την πρώτη κρίσιμη μάζα πτήσεων από το εξωτερικό».

Εκεί, τόνισε, «θα κριθεί εάν υπάρχει βούληση κόσμου να ταξιδέψει και πώς είναι η υγειονομική συμπεριφορά του κόσμου που ταξιδεύει. Αν αυτές τις δύο βδομάδες δούμε ξαφνικά αύξηση των κρουσμάτων, αυτό αλλάζει τα δεδομένα και κανείς δεν μπορεί προκαταλάβει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα».

«Ο κόσμος ύστερα από τρεις μήνες εγκλεισμού, είναι φυσιολογικό στη συμπεριφορά του να θέλει να συναντήσει ξανά πρόσωπα, οπότε δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα την οποία θα βιώσουμε το επόμενο διάστημα. Εκείνο που πραγματικά εγώ εύχομαι είναι να μην αλλάξουν δραματικά τα υγειονομικά δεδομένα και να οδηγήσουν την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις που ουσιαστικά θα τελειώσουν την όποια ελπίδα για τον τουρισμό την υπόλοιπη σεζόν», κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο κ. Ρέτσος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...