257
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα αρχίσει να δοκιμάζεται περί τα τέλη της άνοιξης | INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Πώς θα προστατεύει η «ασπίδα» της ΕΛ.ΑΣ. τα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2020, 12:24
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα αρχίσει να δοκιμάζεται περί τα τέλη της άνοιξης
|INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Πώς θα προστατεύει η «ασπίδα» της ΕΛ.ΑΣ. τα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2020, 12:24

­

Μια ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., με ξεχωριστή στολή και δίχως όπλα, πρόκειται να αναλάβει την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου οι πράξεις βίας, οι εισβολές αγνώστων και ενέργειες που άπτονται του κοινού ποινικού δικαίου να πάψουν να αποτελούν φαινόμενα ρουτίνας στην καθημερινότητα φοιτητών και καθηγητών.

Η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής» και το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, θα στελεχωθεί από 1000 συνολικά άνδρες και γυναίκες και θα διαθέτει «τμήμα» σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα αρχίσει να δοκιμάζεται περί τα τέλη της άνοιξης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, για την περιοχή της Αθήνας, καθώς επίσης στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, ώστε να λειτουργήσει στην πλήρη του έκταση από την αρχή της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Σύμφωνα με το σχέδιο που συνέταξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, σε επιλεγμένους χώρους των ιδρυμάτων θα τοποθετηθεί κλειστό δίκτυο καμερών οι οποίες θα δίνουν εικόνα σε κέντρο ελέγχου ώστε να προστατεύονται σε 24ωρη βάση τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός τους.

Κάθε τμήμα θα λειτουργεί πάντα υπό την ομπρέλα της ΕΛ.ΑΣ. και ταυτόχρονα σε συνεργασία με αρμόδιο αντιπρύτανη ο οποίος θα έχει το ρόλο συνδέσμου μεταξύ του ιδρύματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας με το τμήμα ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα φέρουν κλομπ και χειροπέδες, θα περιπολούν στους ανοιχτούς χώρους των ιδρυμάτων ενώ θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους για προληπτικούς και αποτρεπτικούς λόγους. Για τον λόγο αυτόν, θα λάβουν ειδική εκπαίδευση προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις χωρίς να προκαλούνται εντάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...