381
Ο κ., Γιαννάκος κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας | ΙΝΤΙΜEnews

Πρόεδρoς ΠΟΕΔΗΝ: Δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από τους ανεμβολίαστους!

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2021, 11:21
Ο κ., Γιαννάκος κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας
|ΙΝΤΙΜEnews

Πρόεδρoς ΠΟΕΔΗΝ: Δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από τους ανεμβολίαστους!

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2021, 11:21

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση υγειονομικών, κατόπιν σχετικού καλέσματος της ΠΟΕΔΗΝ, έξω από το υπουργείο Υγείας, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας όσων εξακολουθούν να αρνούνται να εμβολιαστού κατά της Covid-19.

Σε μια προσπάθειά να εξηγήσουν την άρνησή τους να εμβολιαστούν, συμμετέχοντες στην κινητοποίηση μίλησαν μεταξύ άλλων για «αντικειμενικά προβλήματα» με τα εμβόλια, ανάμεσά τους ενδεικτικά επικαλέστηκαν «αναποτελεσματικότητα« και παρενέργειες, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακος, υποστήριξε ότι οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς…

Αυτοί που «πλήρωσαν τη νύφη», παρατήρησε χαρακτηριστικά επικρίνοντας την απόφαση της κυβέρνησης, είναι οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν εξαιτίας των αναστολών των συμβάσεων εργασίας από 1ης Σεπτεμβρίου όσων συναδέλφων τους έχουν εμβολιαστεί.

Στα όσα λένε οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υγειονομικών απάντησε -χωρίς να τους κατονομάσει- ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

«Ισχνές μειοψηφίες φώναζαν πάντα, μην κοροϊδευόμαστε, ότι δεν έχουμε μέτρα ατομικής προστασίας, μετά ότι δεν έχουμε ΜΕΘ, μετά ότι δεν υπάρχει εμβόλιο, μετά πως εν υπάρχει οργάνωση στους εμβολιασμούς και δεν είχαν δίκιο, και τώρα χωρίς να έχουν δίκιο και σε μια ακόμα καμπή της πανδημίας για την οποία συνιστώ ψυχραιμία, βρήκαν για μια ακόμη φορά με κάποιο πρόσχημα στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που πηγαίνει η πλειοψηφία της κοινωνίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Κάποιοι επιμένουν να ποντάρουν, να τζογάρουν προκειμένου τα πράγματα να μην πάνε καλά, έχουν διαψευστεί. Κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν (για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών), δεν αντιδρούν οι γιατροί. Δεκάδες χιλιάδες έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν να εμβολιάζονται αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να την ισοσκελίσω με κάποιες μικρές μειοψηφίες».

«Η εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και η εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξαν με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών, υπενθύμισε, «είναι θέμα ηθικής τάξεως, έχουμε ευπαθείς ομάδες, ανοσοκατεσταλμένους, με υποκείμενα, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών το 90% έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζετα».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε το πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, μιλώντας για συντριπτικά ποσοστά και νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού υψηλότερα ακόμα και από του ΕΣΥ. Παρόλα αυτά, διευκρίνισε ότι «θα προχωρήσουμε σε ανάλογο έλεγχο και στους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Θα υπάρχουν πρόστιμα». «Πάντα μπορεί η πολιτεία να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα αλλά και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...