483
Η Φώφη Γεννηματά στην πρεμιέρα της ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού. Την Πέμπτη θα βρεθεί στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών | Nikos Libertas/ SOOC

Πρεμιέρα Γεννηματά στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής»

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 13 Δεκεμβρίου 2017, 21:30
Η Φώφη Γεννηματά στην πρεμιέρα της ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού. Την Πέμπτη θα βρεθεί στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών
|Nikos Libertas/ SOOC

Πρεμιέρα Γεννηματά στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής»

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 13 Δεκεμβρίου 2017, 21:30

Την πρώτη της εμφάνιση μετά την εκλογή της στην ηγεσία του «Κινήματος Αλλαγής» θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η Φώφη Γεννηματά, μεταξύ των ευρωπαίων ομολόγων της στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η προσύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εν όψει της Συνόδου Κορυφής με κύριο θέμα την «ατζέντα της κοινωνικής Ευρώπης».

Τα δύο βασικά θέματα που θα αναδείξει η Φώφη Γεννηματά θα είναι η Απασχόληση και το Προσφυγικό. Ενώπιον όλων των κορυφαίων παραγόντων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας καθώς το παρών θα δώσουν οι Ματέο Ρέντζι, Μάρτιν Σούλτς, Τζιάνι Πιτέλα, Αντόνιο Κόστα κ.α., η κυρία Γεννηματά θα επιμείνει στην ανάγκη άσκησης πολιτικών με κοινωνικό περιεχόμενο σημειώνοντας  ότι δεν αρκούν οι αλλαγές που συμβαίνουν στην Ένωση σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Πρόταση για ειδικό ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης της Απασχόλησης

Στα πλαίσια αυτά θα προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την Απασχόληση με σκοπό την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων. Η λογική της συγκεκριμένης πρότασης βασίζεται στο επιχείρημα ότι δεν γίνεται τη στιγμή που η ανεργία είναι το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα στην Ευρώπη, να μην υπάρχουν μηχανισμοί για την απευθείας αντιμετώπισή του.

Το Προσφυγικό και η απάντηση στον Τουσκ

Η κυρία Γεννηματά εμφανίζεται ενοχλημένη για την τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με την οποία στην ουσία στηρίζει τη θέση των τριών χωρών της ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία), που αρνούνται να δεχθούν μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά ενώ παράλληλα θα τονίσει ότι μία τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές οφείλουν να αντιταχθούν σθεναρά σε τέτοιες κατευθύνσεις. Θα υπογραμμίσει ότι η αλληλεγγύη και η δίκαιη κατανομή των βαρών στο Προσφυγικό είναι η μοναδική λύση, δίνοντας μάλιστα το παράδειγμα των δυσανάλογων βαρών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ειδικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αιχμές κατά Τσίπρα

Στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως παρατηρητής, με την παρουσία του να μην περνά αδιάφορη. Μάλιστα η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» αναμένεται να αφήσει αιχμές για ευκαιριακή προσέγγιση του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και για εφαρμογή πολιτικών λιτότητας που δεν έχουν καμία σχέση με σοσιαλδημοκρατική ατζέντα από την ελληνική κυβέρνηση.

Η επιστροφή στην Αθήνα και η παρουσία στο συνέδριο της ΝΔ

Με την επιστροφή της στην Αθήνα θα προγραμματίσει την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του νέου φορέα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Αναμενόταν να γίνει νωρίτερα ωστόσο δεν ήταν εφικτό εξαιτίας της απουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό και εν συνεχεία των ταξιδιών της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Στη συνεδρίαση θα δρομολογηθούν τα βήματα για το συνέδριο ενώ παράλληλα θα δοθεί και επίσημα η «γραμμή» για δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση σε όλα τα κοινωνικά θέματα.

Το πρωί του Σαββάτου η Φώφη Γεννηματά μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη θα δώσουν το παρών στο συνέδριο της ΝΔ και θα απευθύνουν χαιρετισμό ανταποδίδοντας έτσι και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα συνέδρια της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...