563
|

«Πράσινα» προϊόντα, για έναν πιο «πράσινο» κόσμο

Avatar Advertorial 20 Οκτωβρίου 2021, 14:30

«Πράσινα» προϊόντα, για έναν πιο «πράσινο» κόσμο

Avatar Advertorial 20 Οκτωβρίου 2021, 14:30

Στο ράφι του σούπερ μάρκετ, στο περίπτερο, στο καφέ της γειτονιάς, στον αυτόματο πωλητή… Κάθε φορά που επιλέγουμε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, επιλέγουμε βιωσιμότητα, αειφορία, επιλέγουμε έναν κόσμο πιο «πράσινο». Γιατί η εταιρεία που το παράγει, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, μας δίνει μέσα από τα προϊόντα της την επιλογή να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Ξεκίνησε με αυτή τη φιλοσοφία περισσότερα από 20 χρόνια πριν. Και δεν σταματά να βελτιώνει τις πρακτικές της και να ενισχύει την «πράσινη» ταυτότητά της, πιστή στη δέσμευσή της να εξελίσσεται με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Στην κορυφή αυτής της καινοτομίας βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2020 η σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET). Η εταιρεία έκανε την αρχή και μείωσε το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα. Το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml έγιναν οι πρώτοι κωδικοί της σειράς GO GREEN.

Την “πράσινη” κατεύθυνση χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού υψηλής ποιότητας ακολουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύεται οτι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET, το οποίο ουσιαστικά δίνει σε κάθε προϊόν πολλούς κύκλους ζωής βοηθώντας στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Μάλιστα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD).Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και για όλα τα προϊόντα της.

Αφύπνιση και εκπαίδευση

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ επενδύει εδώ και χρόνια στην Πράσινη Οικονομία, στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, προσπαθώντας συνεχώς να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της εταιρείας, και να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές. Στόχος της είναι η φιλοσοφία ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN να αφυπνίσει τη συνείδηση όλων και μέσα από την καθημερινότητα, να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στη φροντίδα της φύσης.

Από το 2003 η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ από το 2013 αποτελεί μέλος μέλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος “Ανταποδοτική Ανακύκλωση”, τοποθετώντας Περίπτερα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε διάφορους Δήμους με στόχο να εκπαιδεύσει το ευρύ κοινό για τη σωστή ανακύκλωση διαφόρων υλικών.

Επιπλέον, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έχει συνάψει σύμβαση με την Deutsche Pfandsystem GmbH για την ανακύκλωση των συσκευασιών της στη Γερμανία. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η υλοποίηση πανελλήνιων εκπαιδευτικών διαγωνισμών ανακύκλωσης για μαθητές, με τη συμμετοχή της στο Eco Fest 2021 και πολλά άλλα.

Ένα από τα σημαντικά έργα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ήταν η συμβολή μας στη δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αθήνα και Ιωάννινα. Εκεί υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές με θέμα την ανακύκλωση, τη σωστή διαλογή των απορριμμάτων πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και χαρτιού καθώς και την επανάχρησή  τους, στη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας. Τη φιλοσοφία ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, την συνειδητή επιλογή δηλαδή να διατηρούμε χαμηλό το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...