244
| Sputnik/Andrey Gorshkov/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Αντίπαλός μας όποια χώρα επιβάλει no-fly zone πάνω από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2022, 19:12

Πούτιν: Αντίπαλός μας όποια χώρα επιβάλει no-fly zone πάνω από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2022, 19:12

Βέβαιος ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», εμφανίστηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οπως είπε ακόμη, η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, ένα αίτημα του Κιέβου που το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει (προκαλώντας την οργή των Ουκρανών).

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε σχετικά.

Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

Η ηγεσία της Ουκρανίας, είπε ακόμη, «πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας. Εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη». Τόνισε ότι οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους» στην Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που προκύπτουν από τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις.

Νωρίτερα σήμερα Σάββατο, η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ξένο μισθωμένο αεροσκάφος να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατών και φορτίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό, από τις 6 Μαρτίου και από ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου, για να αποφευχθεί η πιθανή κατάσχεσή τους. Επιπλέον, η Aeroflot ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς το εξωτερικό, εκτός από τη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...