1063
Η Αζια Αρτζέντο σε παλιές ευτυχισμένες ημέρες με τον Τζίμι Μπένετ, προτού εκείνος την κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση | Instagram / Asia Argento

Θρίλερ για γερά νεύρα η υπόθεση με την Αζια Αρτζέντο

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 14:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/08/2018 19:00
Η Αζια Αρτζέντο σε παλιές ευτυχισμένες ημέρες με τον Τζίμι Μπένετ, προτού εκείνος την κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση
|Instagram / Asia Argento

Θρίλερ για γερά νεύρα η υπόθεση με την Αζια Αρτζέντο

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 14:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/08/2018 19:00

Η Αζια Αρτζέντο είναι μία από τις πιο δυναμικές εκπροσώπους του κινήματος #MeToo. Ο πύρινος λόγος της άλλωστε στο κλείσιμο του εφετινού Φεστιβάλ των Καννών έγραψε ιστορία, καθώς μίλησε για άλλη μία φορά για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, λέγοντας ότι την είχε βιάσει στο ίδιο φεστιβάλ πριν από είκοσι χρόνια.

Γι’ αυτό και οι πρόσφατες αποκαλύψεις των New York Times ότι η ίδια πλήρωσε υψηλή αποζημίωση στον 22χρονο ηθοποιό Τζίμι Μπένετ ο οποίος φέρεται να κατηγόρησε την ίδια για σεξουαλική παρενόχληση, έκανε πολλούς να πέσουν από τα σύννεφα. Η ίδια, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian,  κράτησε αρχικά σιγή ιχθύος, που κάποιοι τη θεώρησαν ύποπτη. Δεν άργησε όμως να περάσει στην αντεπίθεση, διαψεύδοντας το επίμαχο άρθρο-σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες Repubblica και Corriere della Sera και τον Guardian. 

Η ιστορία μοιάζει όλο και περισσότερο με θρίλερ για γερά νεύρα, καθώς στην τρελή αυτή υπόθεση εμπλέκεται ξαφνικά και το όνομα του συντρόφου της Αρτζέντο, Αντονι Μπουρντέν, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από λίγο καιρό.

Οπως υποστηρίζει η Αζια, η οποία ύστερα από τον κολοσσό του Χόλιγουντ Γουάινσταϊν τα βάζει και με τον κολοσσό των μίντια New York Times, ο Τζίμι Μπένετ είχε ζητήσει χρήματα από την ίδια, ξέροντας ότι ήταν ζευγάρι με τον πλούσιο και ευυπόληπτο Μπουρντέν. Και ότι ο Μπουρντέν συμφώνησε να του τα δώσει για δύο λόγους: επειδή τον λυπήθηκε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Κι επειδή τον θεωρούσε επικίνδυνο.

Κρατηθείτε γερά…αυτό το σίριαλ θα έχει πολλά συναρπαστικά επεισόδια, γεμάτα με απανωτές ανατροπές!

Η απάντηση της Αζια Αρτζέντο στους New York Times μέσω των δικηγόρων της

«Αποκηρύσσω το περιεχόμενο του άρθρου που δημοσιεύτηκε στους New York Times που κάνει τον γύρο στα διεθνή μέσα. Σοκαρίστηκα τρομερά διαβάζοντας ειδήσεις που είναι απολύτως ψευδείς. Δεν είχα ποτέ οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με τον Μπένετ. Δεν έχω άλλη επιλογή, από το να υπερασπιστώ με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ τον εαυτό μου. Αυτό που με συνέδεε με τον Μπένετ, ήταν απλά ένα αίσθημα φιλίας, το οποίο τερματίστηκε όταν, λίγο αφού εγώ έκανα τις αποκαλύψεις σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο Μπένετ (ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα), ζήτησε από μένα χρήματα. Ο Μπένετ είχε μάλιστα κινηθεί δικαστικά στο παρελθόν ενάντια στην ίδια του την οικογένεια, ζητώντας από τους γονείς του εκατομμύρια δολαρίων. Ο Μπένετ γνώριζε ότι ο σύντροφός μου, Αντονι Μπουρντέν, είχε πολλά χρήματα και ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός στο κοινό. Ο Αντονι δέχτηκε να δώσει τα χρήματα προκειμένου να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα και επέμενε να διευθετηθεί το όλο ζήτημα ιδιωτικά, κάτι που ήθελε και ο ίδιος ο Μπένετ. Ο Αντονι Μπουρντέν θεωρούσε τον Μπένετ επικίνδυνο, όπως και τελικά αποδείχτηκε, είναι σα να επαληθεύεται μετά θάνατον. Αποφασίσαμε λοιπόν από κοινού με τον Αντονι να δείξουμε συμπόνοια στο πρόβλημα του Μπένετ και να ανταποκριθούμε στην έκκλησή του για βοήθεια. Ο Αντονι ανέλαβε να δώσει ο ίδιος τα χρήματα στον Μπένετ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναμπλεκόταν με οποιονδήποτε τρόπο στις ζωές μας».

Οσο λοιπόν αυτό το θρίλερ κορυφώνεται, ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Λος Αντζελες δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι έχει αρχίσει ήδη έρευνα. Ολα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στον Μπένετ και στο τι θα δηλώσει για όλη αυτή την ιστορία.

Οπως ήταν φυσικό, όσοι στήριζαν το κίνημα #MeToo, διαβάζοντας τις αποκαλύψεις των έγκριτων New York Times, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Τι συμβαίνει όταν τα θύματα είναι ταυτόχρονα και θύτες;

Οπως σχολίασε στο Twitter η φεμινίστρια συγγραφέας Μόιρα Ντόνεγκαν σχετικά με το νέο σκάνδαλο που στοχοποιεί την Αρτζέντο: «Οι κυνικοί θα σπεύσουν να χρησιμοποιήσουν μεμονωμένες περιπτώσεις ανάρμοστης γυναικείας συμπεριφοράς για να αποδείξουν ότι η σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση δεν είναι τελικά θεμελιώδη συστατικά του μισογυνισμού, θα πουν επίσης ότι όπως αποδεικνύεται, αυτού του είδους τα εγκλήματα δεν έχουν φύλο. Αγνοήστε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ενδιαφέρονται για τη δικαιοσύνη».

Σε προσγειωμένους τόνους κινήθηκε και η γυναίκα που ίδρυσε το κίνημα #MeToo, η Ταράνα Μπερκ, γράφοντας σχετικά στο Twitter: «Μόνο μέσα από αμφιλεγόμενες περιπτώσεις μπορεί ένα κίνημα όπως το δικό μας να επιτύχει. Το σημαντικό είναι να ανοίξουμε την κονσέρβα για να βγουν από μέσα όλα τα σκουλήκια και να νιώσουμε πραγματικά άνετα με την άβολη αλήθεια ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοντέλο δράστη…ούτε υπάρχει εξιδανικευμένο μοντέλο θύματος».

Και συνεχίζοντας την τοποθέτησή της: «Είμαστε ατελείς ως άνθρωποι και όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα χρησιμοποιήσουν την περίπτωση της Αρτζέντο για να απαξιώσουν ολόκληρο το κίνημα. Μην τους αφήσετε να το κάνουν».

Το νέο σκάνδαλο που επιβαρύνει την Αρτζέντο, ήταν βούτυρο στο ψωμί του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Οπως εκείνη, έτσι και δεκάδες άλλες γυναίκες, άσημες και διάσημες, τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση. Ο ίδιος επιμένει να δηλώνει αθώος και ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, έσπευσε να κάνει δηλώσεις στο Fox News, μιλώντας για «εντυπωσιακή υποκρισία» από πλευράς της Αρτζέντο.

Και πρόσθεσε ότι «αυτό το συμβάν αποδεικνύει σε όλους πόσο ανυπόστατες είναι οι κατηγορίες εις βάρος του Γουάινσταϊν».

Οι αποκαλύψεις των New York Times απείλησαν και την καριέρα της 42χρονης Αρτζέντο. Οι παραγωγοί του ιταλικού talent show τραγουδιού «X-Factor» στο οποίο η ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει ρόλο κριτή, δήλωσαν ότι η Αρτζέντο θα απολυθεί αν επαληθευτεί το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας.

Κάποιοι άλλοι, μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις, τάχθηκαν αμέσως με το μέρος της, ζητώντας κατανόηση και συμπόνοια.

«Γνώρισα την Αζια Αρτζέντο πριν από δέκα μήνες. Το κοινό στοιχείο που έχουμε, είναι ο πόνος που μας προκάλεσαν οι σεξουαλικές επιθέσεις που δεχτήκαμε από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Θα συνεχίσω το έργο μου για όλα τα θύματα όπου κι αν βρίσκονται» έγραψε στο Twitter η ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν, μία από τις πιο δυναμικές ακτιβίστριες του κινήματος #MeToo.

Και συνέχισε γράφοντας: «Κανείς μας δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη και είμαι σίγουρη ότι θα μάθουμε σύντομα περισσότερα. Να είστε στοργικοί». Φυσικά τα σχόλια κάτω από τις συγκεκριμένες αναρτήσεις δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι θεωρούν ανεπίτρεπτο αυτό που φέρεται να έκανε στον 17χρονο τότε Μπένετ η Αρτζέντο.

Κάποιοι άλλοι, άνδρες στην πλειοψηφία τους, κάνουν σχόλια του τύπου: «Αν ήμουν 17 χρονών και μου την έπεφτε μία ωραία 37χρονη, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα!».

Η ηθοποιός Ροζάνα Αρκέτ, η οποία επίσης έχει κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική επίθεση, έδωσε μέσω Twitter τη δική της ψυχαναλυτική ερμηνεία για τη συμπεριφορά της Αρτζέντο : «Το τραύμα γεννά τραύμα…μέχρι να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, βρισκόμαστε όλοι στο μονοπάτι της θεραπείας».

Και επανήλθε αργότερα με ένα νέο tweet: «Είμαι στο πλευρό οποιουδήποτε έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, πάντα αυτό έκανα και πάντα αυτό θα κάνω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...