379
|

Πρόσκληση στο Blue Room

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 25 Μαρτίου 2014, 00:29

Πρόσκληση στο Blue Room

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 25 Μαρτίου 2014, 00:29

Βασισμένο στο «Der Regein» (γνωστό ως «Το ερωτικό γαϊτανάκι») του Άρθουρ Σνίτσλερ, το Blue Room του David Hare επανατοποθετεί στο σήμερα μια σειρά από κυκλικές σκηνές έρωτα και προδοσίας με δύο ηθοποιούς να ερμηνεύουν μια αλληλουχία χαρακτήρων, των οποίων η σεξουαλική ζωή διαρκεί όσο η ζωή μιας πεταλούδας…Ο David Hare δημιουργεί μία γοητευτική αλληγορία για  την  υπαρξιακή  ερημιά του σήμερα, το μαγικό κόσμο των φαντασιώσεων και το χάσμα ανάμεσα σε  αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που θυμόμαστε και αυτό που πραγματικά ζούμε.

Όποιος μπει μέσα στο Blue Room πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Κάθε πόρτα οδηγεί σε ένα νέο  δωμάτιο -απεικόνιση του ψυχικού τοπίου αυτών πού θα φιλοξενήσει για όσο διαρκέσει η ένωση των σωμάτων. Η αναζήτηση του πόθου είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Τα πρόσωπα μένουν γυμνά στην κενότητα της ύπαρξ;hς τους. Μόνη διέξοδος η φρενήρης πορεία όλο και πιο βαθιά στο εσωτερικό του δωματίου. Η λύτρωση του θανάτου δεν έρχεται ποτέ.

Το αμαρτωλό απαγορευμένο κείμενο του Άρθουρ Σνίτσλερ ξεκινά από τη Βιέννη του 1920, συναντά στο Παρίσι τη γοητεία της Σιμόν Σινιορέ και, με ενδιάμεσο σταθμό την εύθραυστη αθωότητα της Τζέην Φόντα, καταλήγει στο flashy Λονδίνο του “Μιλλένιουμ” και τον εκρηκτικό ζωώδη μαγνητισμό της Νικόλ Κίντμαν.Μετάφραση: Δήμητρα Πετροπούλου

Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική  επιμέλεια: Νίκος Τριβουλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Λένια Ξενάκη

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη

Επιμέλεια αφίσας και φωτογραφιών: Αντώνης Λέκκος

Παίζουν: Στεφανία Κριεζή και Νικόλας Αναστασόπουλος

Ημέρες παραστάσεων:

Πέμπτη 8.00 μ.μ. – Παρασκευή 9.00 μ.μ. – Σάββατο 6.30 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης : 90’

Τιμές εισιτηρίων:

15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, νεανικό έως 18 και συνταξιούχων άνω των 65)

Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι (δίπλα στο μετρό Κεραμεικού)
Τηλ.: 2103464380

*Έπειτα από κλήρωση 10 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Παρασκευής 28 Μαρτίου στις 21:00. *

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε υπαρκτό email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση)

Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ

** Οι νικητές είναι:

1.Παναγιώτα Κ.
2.Κατερίνα
3.ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΙΡΗΣ
4.monioz
6.Δήμητρα
8.Γεωργία
9.ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
10.Χρήστος
11.natandure
12.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΙΓΝΟΥ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News