367
|

Πρόσκληση σε ένα μαγικό Αλμανάκ

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 9 Οκτωβρίου 2014, 00:23

Πρόσκληση σε ένα μαγικό Αλμανάκ

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 9 Οκτωβρίου 2014, 00:23

Το Θέατρο Τέχνης ανοίγει τις πόρτες του για τη νέα σεζόν με δύο νεοελληνικά έργα που μιλούν για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης, ανέβηκαν με επιτυχία στο Υπόγειο κατά τη χειμερινή σεζόν 2013-14, βραβεύτηκαν από τη διεθνή διοργάνωση Eurodram και τώρα επαναλαμβάνονται σε ενιαία παράσταση με τον τίτλο «Συμβαίνει Τώρα». Το «Συμβαίνει τώρα» εντάσσεται στη Θεματική: «2014: 6 χρόνια κρίση / 60 χρόνια Υπόγειο».

Ένα από τα δύο αυτά έργα είναι και «Το Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη .

Το Αλμανάκ δεν είναι παραμύθι. Δεν είναι θεατρικό έργο. Είναι ένα μαγικό βιβλίο που λέει ιστορίες. Ιστορίες αληθινές! Ιστορίες σημαντικών προσώπων: πολιτικών, παπάδων, δημοσιογράφων, διανοούμενων. Αλλά και ασήμαντων ανθρώπων, απλών ανθρώπων που αναρωτιούνται, σκέφτονται, προσπαθούν να καταλάβουν ή αποφασίζουν να κοιμηθούν για εκατό χρόνια, σαν την ωραία κοιμωμένη!

Πέντε ενήλικες, ένας μουσικός και ένα κοριτσάκι διαχειρίζονται την αμηχανία τους στη χώρα της κρίσης, της ανάπτυξης, της διαφθοράς, του σκυλάδικου, του ήλιου. Λένε ιστορίες, βγάζουν πύρινους λόγους, πλακώνονται, ακούνε τον εθνικό ύμνο και χορεύουν τσιφτετέλι τρώγοντας κεφτέδες! Και γελάνε, γελάνε πολύ! Τρώγοντας κεφτέδες!

Το Αλμανάκ είναι όλα αυτά που θέλουμε να πούμε, για όλα αυτά που μας συμβαίνουν.

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου

Μουσική: Σπύρος Γραμμένος

Επιμέλειακίνησης: Ιωάννα Αποστόλου

Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Καρτσάνα, Μάνος Στεφανάκης

Παίζουν (αλφαβητικά): Σπύρος Γραμμένος, Ανθή Ευστρατιάδου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Νέστωρ Κοψιδάς, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ορέστης Τζιόβας

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη έως Σάββατο 9μ.μ. / Τετάρτη & Κυριακή 8μμ έως Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ καθημερινές και 12 ευρώ Σάββατο & Κυριακή

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν Υπόγειο
Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Τηλ: 2103228706

*Έπειτα από κλήρωση 9 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση. Από τρεις προσκλήσεις για τις παραστάσεις της Κυριακής 12/19/26 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.*

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση) Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

* Οι νικητές είναι:

12/10 
2.Orestes
22.ΤΕΛΗΣ
35.λιάκος

19/10
8.Νουκα Σοφια
31.lina
44.Αμαλία

26/10
19. Σοφία Κ.
38.Rinio
49.σοφία ζαρνομήτρου

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News