172
|

Πίνακας ζωγραφικής κρυμμένος για 85 χρόνια

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 24 Νοεμβρίου 2015, 21:34

Πίνακας ζωγραφικής κρυμμένος για 85 χρόνια

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 24 Νοεμβρίου 2015, 21:34

Η συντηρήτρια έργων τέχνης κυρία Άννα Παπαστάμου κατά την διαδικασία συντήρησης ενός πίνακα του ζωγράφου Μιχαήλ Οικονόμου (1884 – 1933) ανακάλυψε πως ήταν κολλημένος πάνω σ’ ένα σκληρό υπόστρωμα με ίχνη χρώματος.  Με μεγάλη προσοχή αποκόλλησε τον αρχικό πίνακα από την σκληρή επιφάνεια η οποία ήταν τελικά ένας άλλος πίνακας ζωγραφικής. Μια βάρκα με πορτοκαλί πανί να πλέει στη θάλασσα κοντά σ’ ένα βραχώδες νησί. Δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες εξαιρετικές αποκαλύψεις.   

Ο Μιχαήλ Οικονόμου έζησε κυρίως στην Γαλλία.  Η πρώτη ατομική του έκθεση έγινε το 1913 στην γκαλερί  Marcel Bernheim κοντά στην Όπερα στο Παρίσι. Ταξίδευε στη Βρετάνη, στην Κυανή Ακτή, στη Μασσαλία, στη Νορμανδία, το μέρος όμως που του άρεσε περισσότερο ήταν η πόλις Martigues.

Τα θέματα που ζωγράφιζε πιο συχνά ήταν παραθαλάσσια σπίτια, χωμάτινοι δρόμοι, δέντρα, την τρικυμιώδη θάλασσα, βάρκες με πανί και μύλους.  Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Πέθανε 49 χρονών στο Δρομοκαϊτειο, από εγκεφαλική παράλυση που ήταν η κατάληξη της σύφιλης από την οποία έπασχε.   

Δείτε το βίντεο της αποκάλυψης. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News