482
|

Κερδίστε προσκλήσεις: Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 24 Ιουνίου 2014, 00:43

Κερδίστε προσκλήσεις: Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 24 Ιουνίου 2014, 00:43

Ένα κλασικό έργο-ορόσημο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, διάσημο στα πέρατα της γης, τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για πρώτη φορά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και για μία και μοναδική παράσταση, την Κυριακή 29 Ιουνίου. Μια παραγωγή υψηλής αισθητικής, η οποία στοχεύει να προσελκύσει ελληνικό κοινό αλλά και ξένους επισκέπτες, με χαμηλές τιμές εισιτηρίων που κυμαίνονται από 15 έως 25 ευρώ.

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος «Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», του Νίκου Καζαντζάκη, ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ στον μοναδικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, στη σκιά της Ακρόπολης, μέσα από την μεγαλοπρεπή κλασική χορογραφία του Λόρκα Μασσίν, την ανεπανάληπτη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την επιβλητική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη.

Ένα εντυπωσιακό θέαμα με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο της ΕΛΣ, για την άφθαρτη δύναμη της ελληνικής ψυχής, για τον ήρωα-σύμβολο μιας ξεχωριστής Ελλάδας, η ασυγκράτητη ορμή της ιδιοσυγκρασίας του οποίου μετουσιώνεται στη διονυσιακή μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που έχει ταξιδέψει ως συνώνυμο της Ελλάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο ήρωας που γέννησε η πένα του Καζαντζάκη και που γοήτευσε τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη στην ομώνυμη οσκαρική ταινία του πριν από 50 χρόνια, είναι ανάμεσά μας σαν μια αυτόχθονη λαϊκή θεότητα, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, για να μας μιλήσει ξανά για τη δύναμη της ζωής και να σβήσει τη χαρά και τον πόνο του στο χορό.

Ο κορυφαίος έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σημειώνει: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που το έργο μου παίζεται σε έναν τέτοιο σπουδαίο χώρο όπως είναι το Καλλιμάρμαρο. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη».

Η χορογραφία του Μασσίν συνδυάζει τον κλασικό, τον λαϊκό και τον μοντέρνο χορό, ενώ η μουσική του Θεοδωράκη συνδυάζει τη συμφωνική με τη λαϊκή ελληνική μουσική δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα ανεξάντλητης δύναμης. 

Mουσική διεύθυνση: Hλίας Βουδούρης
Χορογραφία – Λιμπρέττο: Λόρκα Μασσίν
Καλλιτεχνική επίβλεψη: Ρενάτο Τζανέλλα

Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη
Επιμέλεια κοστουμιών: Xρυσάνθη Ψαροπούλου
Φωτισμοί: Γιάννης Θεοδωρίδης
Διεύθυνση Χορωδίας: Aγαθάγγελος Γεωργακάτος

Tραγουδά η Μαρία Φαραντούρη

Ζορμπάς:

Στράτος Παπανούσης

Tζων:

Ντανίλο Ζέκα

Mαρίνα:

Μαρία Κουσουνή

Mανωλιός:    

Αλεξάντερ Νέσκωβ

Oρτάνς:

Σταυρούλα Καμπουράκη

Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, oι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ

29 Ιουνίου 2014, Ώρα έναρξης: 21.00

Γενική είσοδος: €15, €20, €25
Μειωμένο: €10 (παιδικό, φοιτητικό

*Έπειτα από κλήρωση 2 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την Κυριακή 29 Ιουνίου.*

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση.

Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

** Οι νικητές είναι:

2. Giota F.
18.Διονύσης Ζανιάς 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News