416
|

Κερδίστε προσκλήσεις: Ιστορία δυο πόλεων

Κερδίστε προσκλήσεις: Ιστορία δυο πόλεων

Ήταν οι καλύτερες μέρες / Ήταν οι χειρότερες μέρες.

Είχαμε μπροστά μας τα πάντα / Είχαμε μπροστά μας το τίποτα.

Το κλασικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασκευασμένο για θεατρική σκηνή. Μια ιστορία για τον έρωτα, την αξιοπρέπεια, την αδικία και την κοινωνική διάκριση. Και όλα αυτά µε φόντο την μεγαλύτερη επανάσταση που έγινε ποτέ και άλλαξε για πάντα την ιστορία.

Ήταν το σωτήριο έτος 1775, το Λονδίνο και το Παρίσι βρίσκονταν στις αντίθετες άκρες του φάσµατος: Το Λονδίνο ευημερούσε και ήταν το καταφύγιο για πολλούς. Στο Παρίσι η πείνα και η φτώχεια ήταν παντού, στα σπίτια, στους δρόμους και στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. Η καταπίεση και η τρομοκρατία, που ασκούσε η Αριστοκρατία, είχε λυγίσει τον λαό. Ένα από τα θύµατά της και ο Αλεξάντερ Μανέτ, κάποτε περίφημος γιατρός, αλλά μετά από τον άδικο και μυστήριο εγκλεισµό του στη Βαστίλη, το µόνο που έχει απομείνει ήταν η σκιά του εαυτού του. Αφού «επιστρέφει» στη ζωή είκοσι χρόνια αργότερα, ξανασυναντιέται µε την κόρη του, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο φαινομενικά αντίθετους άντρες: Ο ένας χωρίς σκοπό και αιτία στη ζωή, µια χαμένη υπόθεση, ενώ ο άλλος αξιοπρεπής και τίμιος αλλά µε παρελθόν που κανείς τους δε γνωρίζει. Σύντομα όλοι τους θα βρεθούν εγκλωβισμένοι σε µια υπόθεση που ξεπερνά την ίδια τους την ύπαρξη, θα γίνουν τα θύματα της εποχής τους και θα ανακαλύψουν ότι οι μοίρες τους ήταν από καιρό ενωμένες.

Διασκευή, σκηνοθεσία: Μάκης Κατσούλης
Σκηνικά, κοστούµια: Αγγελική Πουλή, Μάνια Βορεάκου
Φωτισµοί: Σεµίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Σεπέτη
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Παίζουν (αλφαβητικά):
Γιάννης Αθανασόπουλος, Δηµήτρης Βεκιάρης, Αλίκη Βουτζουράκη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιώργος Γιαννίµπας, Πέτρος Γούτης, Παναγιώτης Καρµάτης, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Ιωάννα Παυλίδου, Αγγελική Σεπέτη, Μαρκέλλα Στάµου

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή: 21:00, διάρκεια: 140 λεπτά (με διάλειμμα)

Εισιτήρια: Κανονικό: 10€- Φοιτητικό: 8€- Ανέργων: 5€

Θέατρο Αργώ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Τηλ: 210 5201684

*Έπειτα από κλήρωση 8 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση. Από δύο διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις του Σαββάτου 17, Κυριακής 18 και Σαββάτου 24, Κυριακής 25 Μαΐου .*

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση)

Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

** Οι νικητές είναι:

17/5
3.Ανώνυμος 
7.Νίκος

18/5
8.Ανώνυμος
11.georgies 

24/5
17.K.A
22. Δήμητρα Αναγνώστου

25/5
13. Βιβή Αναγνώστου
21.james

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News