490
|

Κερδίστε προσκλήσεις: Αυτόχειρες Παρθένοι

Κερδίστε προσκλήσεις: Αυτόχειρες Παρθένοι

Η ομάδα L.en.teTheatreCom (Les Enfants Terribles) παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μια θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Jeffrey Eugenides Αυτόχειρες Παρθένοι (The Virgin Suicides).

Η πνευματική αποσύνθεση της οικογένειας Lisbon, σε παράλληλη τροχιά με την παρακμή και την αποσύνθεση της κοινωνίας του Detroit κατά τη δεκαετία του '70, εποχή σημαδεμένη από την κατάρρευση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που στήριζαν την οικονομία της πόλης, τις μαζικές απολύσεις που ακολούθησαν, την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού.

Δεκαετία του '70, στο Grosse Pointe, αστικό προάστιο του Detroit. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι οι έφηβες αδελφές Lisbon: εκκεντρικές, ιδιαίτερες, γεμάτες ενέργεια και ζωντάνια, ζουν μέσα στον προστατευτικό κλοιό που δημιούργησαν οι θρησκόληπτοι και ακραία συντηρητικοί γονείς τους -αιχμάλωτες μέσα στο σπίτι τους, τη στιγμή ακριβώς που ήταν έτοιμες να ανθίσουν. Μετά την αυτοκτονία της Σεσίλια, της μικρότερης αδελφής, οι άλλες τέσσερις αδελφές έρχονται αντιμέτωπες με την θλίψη, την απώλεια, αλλά και με τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το τραγικό συμβάν στην κοινωνία τους.

Η νοσταλγική και πικρή ιστορία των αδελφών Lisbon συμπυκνώνει τη φύση της εφηβείας. Είναι μια ιστορία βαθιά και ερωτική, σκοτεινή αλλά και αστεία, με ευαισθησία και μαύρο χιούμορ, που ανασύρει αρχέγονα συναισθήματα. Μια ιστορία για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή όταν όλα γύρω τους καταρρέουν.

Ο Τζέφρυ Ευγενίδης είναι ένας αμερικανός συγγραφέας ελληνικής και ιρλανδικής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1960 στο Detroit του Michigan. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπράουν και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (αγγλική φιλολογία και δημιουργική γραφή) από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Αυτόχειρες παρθένοι (The Virgin Suicides) εκδόθηκε το 1993, έγινε ταινία το 1999 υπό τη σκηνοθεσία της Sofia Coppola, και μεταφράστηκε σε πάνω από 15 γλώσσες. Το δεύτερο μυθιστόρημά του, Middlesex, ανάμεσα στα δύο φύλα (2003) απέσπασε το βραβείο Pulitzer. Έζησε μερικά χρόνια στο Βερολίνο με τη σύζυγό του, την καλλιτέχνιδα Karen Yamauci, και την κόρη τους. Μένει τώρα στο Σικάγο.

Διασκευή: θεατρική ομάδα L.en.teTheatreCom (Les Enfants Terribles)
Σκηνοθεσία: Αναστασία Σταθοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δωροθέα Δημητρίου
Μουσική επιμέλεια: L.en.teTheatrecom
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Ελευθεριάδης
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδούκας
Βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδούκας

Παίζουν: Δωροθέα Δημητρίου, Ερμιόνη Μπαμπαΐτη, Λευτέρης Παπακώστας (φωνή αγοριού), Αναστασία Σταθοπούλου, Άντρη Χατζηχριστοδούλου.

Κυριακή &Δευτέρα : 21:00

Εισιτήρια: Κανονικό: 10€- Μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, κάρτα ΣΕΗ): 5€

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α και Σικίνου, Κυψέλη
Τηλ: 6945348445

*Έπειτα από κλήρωση 10 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση. Πέντε για την παράσταση της Κυριακής 11 Μαΐου και πέντε για την παράσταση της Δευτέρας 12 Μαΐου .*

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση)

Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

**Οι νικητές είναι:

Κυριακή 11/5

1.salvatore
3.Κατερίνα
4.Γεωργία
6.ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΠΑΡΙΤΣΑ
7.Ioannis

Δευτέρα 12/5

2.Νικοπούλου Άννυ
5.dimitra
8.Χρύσα Στριλιγκά
9.sendero

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News