498
|

Γράμματα στα Κοριτσάκια

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 23 Οκτωβρίου 2014, 00:41

Γράμματα στα Κοριτσάκια

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 23 Οκτωβρίου 2014, 00:41

Η μουσικός και performer Violet Louise παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση «Γράμματα στα Κοριτσάκια». Μια τολμηρή και εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση.

Μια παράσταση βασισμένη στις επιστολές του Lewis Carroll, συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, προς τις ανήλικες φίλες του .

O αξιότιμος κύριος Lewis Carroll Dodgson, ο καθηγητής μαθηματικών, o φωτογράφος, ο κληρικός άφησε ένα τεράστιο συγγραφικό έργο, ένα προσωπικό ημερολόγιo -από το οποίο εξαφανίστηκαν δύο τόμοι μυστηριωδώς- και ένα αναπάντητο ερωτηματικό σε σχέση με την ερωτική του ταυτότητα.

«Αν έχεις την καλοσύνη, παράγγειλε στην Τζούντυ -μαζί με την αγάπη μου, που τη στέλνω πολύ δισταχτικά- ότι ίσως τη συγχωρέσω, αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο άσπλαχνα μου φέρθηκε χτες εδώ, στο διαμέρισμά μου. Δεν ήσουν μπροστά και δε θα ταλαιπωρήσω με περιγραφές την ευαίσθητη φύση σου. Κάποια μέρα όμως θα της το ξεπληρώσω. Ενα αποπνικτικό απόγευμα που θα βρεθεί εδώ, μισολιπόθυμη από τη δίψα, θα βγάλω ένα μπουκάλι υπέροχη δροσερή λεμονάδα. Θα το ξεβουλώσω και θα το αδειάσω σε ένα ψηλό ποτήρι, με μπόλικο αφρό. Θα βάλω το ποτήρι κοντά της, και τότε θα έχει την ικανοποίηση να με δει να το πίνω εγώ, χωρίς να φτάσει στα δικά της χείλη ούτε σταγόνα. Τρυφερά δικός σου, όπως πάντα. C. L. Dodgson».

[Aπόσπασμα από την ελληνική έκδοση «Γράμματα στα Κοριτσάκια και Φωτογραφίες», μτφρ. Τζένη Μαστοράκη, εκδ. Άγρα, Αθήνα 1982].

Η Violet Louise είναι η Λουΐζα Κωστούλα. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, και πολλές άλλες θεατρικές σκηνές. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα της εγχώριας σκηνής (Polaroid, Film) και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών φεστιβάλ και διοργανώσεων.

Το 2011 παρουσίασε το πρώτο σόλο μουσικό project της με τον τίτλο «Cardinals & Lovers», σε συνεργασία παραγωγής με τον Δημήτρη Καμαρωτό και το Studio 19. Την ίδια χρονιά παρουσίασε και την πρώτη της solo performance με τίτλο «The Forest» στο Bios, σε σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική και ερμηνεία δική της.

Σύλληψη – Υλοποίηση – Σκηνοθεσία: Violet Louise

Μουσική – Sound Design: Violet Louise
Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη – Pauline Huguet
Ηχοληψία – Βοηθός Sound Design: Άρης Παυλίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γαρμπής
Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτογραφίες: Στέφανος Κνάππ – Περικλής Πραβήτας
Video Trailer: Άρης Παυλίδης – Νάντια Ζυγούρη

Βίντεο: https://vimeo.com/106689664

https://soundcloud.com/violet-louise-1

Κάθε Σάββατο στις  22:00 και Κυριακή 19:00 μέχρι 23 Νοεμβρίου, Διάρκεια: 60 λεπτά

Γενική Είσοδος: 10 €- Μειωμένο: 8 € / Ατέλεια: 5 €

Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλ. Κρατήσεων: 2105231131

*Έπειτα από κλήρωση 3 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Κυριακής 26 Οκτωβρίου στις 19:00.*

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση) Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

* Οι νικητές είναι:
1.Bentir
2.ΜΙΧΑΛΗΣ
3.alesandra

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News