394
|

«Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω τον τάφο μου»

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 7 Απριλίου 2014, 00:40

«Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω τον τάφο μου»

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 7 Απριλίου 2014, 00:40

Η Εταιρεία θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ επανέρχεται με την παράσταση «Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω τον τάφο μου», η οποία παίζεται στο Βυρσοδεψείο. Πρόκειται για μια σύνθεση κειμένων του ανατρεπτικού Rodrigo Garcia, ποιημάτων του Χιλιανού ποιητή Nicanor Parra, υποψήφιου αρκετές φορές για το βραβείο Νόμπελ, που γράφτηκαν ένα χρόνο πριν από το πραξικόπημα του Pinochet, καθώς και κειμένων που προέκυψαν μέσα από θεματικούς αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και στη συνέχεια «έδεσαν» ουσιαστικά με τα κείμενα του Garcia. Η γραφή του Rodrigo Garcia ανατινάζει τους παραδοσιακούς θεατρικούς κώδικες. Τα κείμενά του, γεμάτα καυστικό χιούμορ, άλλοτε κυνικά και σκληρά, άλλοτε ποιητικά και ανθρώπινα, συγκρούονται με την ηθικολόγο και υποκριτική καταναλωτική μας κοινωνία.

Μια παράσταση που συνδυάζει Video projection, σωματικές δράσεις και λόγο μέσα σε ένα εικαστικό, συμβολικό περιβάλλον που έχει προκύψει από την συνεργασία με τους εικαστικούς καλλιτέχνες Ανδρέα Βούσουρα και Βασίλη Γεροδήμο. Πολλά θέματα ταμπού τίθενται σε αμφισβήτηση. Θραύσματα απεικονίσεων ενός ανολοκλήρωτου παζλ της δυτικής κοινωνίας της παγκοσμιοποίησης και της συγκέντρωσης των εξουσιών, της κοινωνίας της κατανάλωσης, της πολιτικής βίας, της δημοκρατίας σε αποσύνθεση, της αδυναμίας του εκπαιδευτικού συστήματος, της οικογένειας σαν κατάσταση βολέματος, της φάρσας της φιλοδοξίας.

Σκηνοθεσία: Μαρία Σάββα
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Σάββα με την συμβολή της ομάδας
Μετάφραση των κειμένων του Rodrigo Garcia: Λίτσα Φρυδά, Νίκος Labot, Κατερίνα Σπάθη
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Αντρέας Βούσουρας, Βασίλης Γεροδήμος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Σάββα
Video: Άλκηστη Καφετζή σε συνεργασία με τη Μαρία Σάββα
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Παίκτες

Αυτοσχεδιάζει ζωντανά ο μουσικός Απόστολος Λεβεντόπουλος.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Μαρία Σάββα, Κατερίνα Κλειτσιώτη, Ανθή Κουγιά, Βαγγέλης Ντίνος

Εισιτήρια: Κανονικό: 12ευρώ- Μειωμένο: 8 ευρώ- Άνεργοι: 5ευρώ

Έως 12 Απριλίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:30 μ.μ.

Μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, για 3 ακόμα παραστάσεις: Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Τετάρτη 30 Απριλίου στις 9:00 μ.μ.

Βυρσοδεψείο

Ορφέως 174
Τηλ: 210 3453203

*Έπειτα από κλήρωση 5 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Παρασκευής 11 Απριλίου.*

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση)

Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

** Οι νικητές είναι:

1.Κωστής
2. Διακάκης Κωνσταντίνος
3.nikolas
4.dimitra
6.Ναυσικά

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News