491
|

Βρομιές!

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 24 Ιανουαρίου 2013, 06:09

Βρομιές!

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 24 Ιανουαρίου 2013, 06:09

Δεν συμφωνώ πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμφωνώ και με πολλές από τις πρακτικές με τις οποίες πολιτεύεται. Από την άλλη είναι προφανές ότι κάποιοι στην  κυβέρνηση μεγεθύνουν χοντροκομμένα και προσπαθούν να αξιοποιήσουν την τρομοκρατική ενέργεια στο  Mall με στόχο να τον στριμώξουν. Ίσως ορισμένοι πουν με ελαφρότητα ότι είναι κάτι λογικό και αναμενόμενο στα πλαίσια του πολιτικού παιχνιδιού. Μήπως και από τον ΣΥΡΙΖΑ  δεν ακούσαμε, πριν από μερικές μέρες με αφορμή την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, ότι αυτή ωφελούσε την κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει ατζέντα, λέγοντας μάλιστα ή υπονοώντας ότι μάλλον ήταν στημένη από το «βαθύ κράτος της δεξιάς»;

«Σας βολεύει η τρομοκρατία!» οι μεν. «Εσείς είστε το λίκνο των τρομοκρατών!» οι δε. Προσπάθεια να κερδηθούν κίβδηλοι πολιτικοί πόντοι όχι με λογικά επιχειρήματα και στοιχεία, αλλά με την προσφυγή στο ψέμα, στην ιδεοληψία, στη συνωμοσιολογία.  

Η συνέχεια ήταν δυστυχώς ακόμη χειρότερη. Χθες ξέσπασε αντιπαράθεση με αφορμή κάποια αποσπάσματα από μια ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Συγκεκριμένα η ΝΔ κυκλοφόρησε ένα non paper video 35 δευτερολέπτων εδώ στο οποίο ο βουλευτής φέρεται να επικροτεί εκδηλώσεις βίας και μάλιστα ένοπλης. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, καταγγέλλοντας κυβέρνηση και κυβερνητικό εκπρόσωπο, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο 85 δευτερολέπτων εδώ  από την ίδια ομιλία. Αυτό το βίντεο προβάλλει τις επίμαχες διατυπώσεις του βουλευτή, οι οποίες φαίνεται να έχουν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που τους αποδίδεται από τη ΝΔ.

Χθες το μεσημέρι μπήκα στον κόπο να δω αρκετές φορές τα δύο βίντεο. Δεν είμαι ειδικός, αλλά με βάση την κοινή λογική και την αμερόληπτη παρατήρηση, η ΝΔ έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα εξόφθαλμα μονταρισμένο βίντεο, κόβοντας και συρράβοντας τις διατυπώσεις του βουλευτή, με προφανή στόχο την παραποίησή τους. Σύμφωνα με αυτά που βλέπω και καταλαβαίνω εγώ, ο βουλευτής απορρίπτει -ή τουλάχιστον προσπαθεί- την προσφυγή στη βία από τον ίδιο και το κόμμα του. Η σημαντικότερη δε αλλοίωση των λεγομένων του γίνεται στο σημείο όπου, ενώ κάνει έκκληση στους «απελπισμένους» να μην προσφεύγουν στην «αυτοκτονία ή τα όπλα » αποκαλώντας τη «μη θεμιτή» αντίδραση και να πλαισιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στο «πειραγμένο» βίντεο της ΝΔ προκύπτει η εντελώς αντίθετη και βολική για την προπαγάνδα της, προτροπή.
Πρόκειται για ένα κατασκεύασμα και μια ενέργεια γκεμπελικού χαρακτήρα που δεν αρμόζει σε κόμμα που κυβερνά. Και τι σημαίνει non paper ρε λεβέντες της ΝΔ;  Οτι αυτός ή αυτοί που το κατασκεύασαν μπορούν να κρύβονται σαν ποντίκια, ενώ ο «επίσημος τομέας» μπορεί να το αξιοποιεί χωρίς να ευθύνεται για την πατρότητά του; Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο σαν πρακτική. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι ο Σίμος Κεδίκογλου συνέχισε στο ίδιο μοτίβο παρά την αποκάλυψη της λαθροχειρίας.

Πώς θα συνεχιστεί η ιστορία; Με τον ευτελισμό της διαδικασίας στην προανακριτική όπως έχει αρχίσει να φαίνεται; Δεν υπάρχουν λογικοί στα κόμματά τους που να καταλαβαίνουν ότι από αυτή την κατηφόρα δεν θα βγει κανείς τους κερδισμένος;  Δεν καταλαβαίνουν ότι τελικά παίζουν απερίσκεπτα με ομήρους εκατομμύρια πολίτες που υποφέρουν;
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News