334
|

Το τρίτο «μνημόσυνο» ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 9 Σεπτεμβρίου 2015, 17:43

Το τρίτο «μνημόσυνο» ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 9 Σεπτεμβρίου 2015, 17:43

Όποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο είναι σαν να έχει ήδη αποδεχθεί τον αναπόφευκτο θάνατό του. Ελπίζω αυτό να το έχουν καταλάβει στην ΝΔ. Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη ετοιμάζει τα αντιπολιτευτικά του όπλα (ότι θα επαναδιαπραγματευθεί αρκετά από τα μέτρα που υπέγραψε), αν υπερισχύσει η ΝΔ και σχηματίσει κυβέρνηση με κάποια από τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που επιθυμούν να αυτοκτονήσουν πολιτικά.      

Ο κ. Τσίπρας χάνοντας την πρωθυπουργία, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στην επόμενη Βουλή θα ξανακερδίσει την αυτοπεποίθησή του, το χαμένο του χαμόγελο, το χιούμορ του, και τη μεγάλη του άνεση να αρθρώνει και άλλα «αθώα» ψεματάκια. Να είστε σίγουροι πως σε κάθε αναγκαία για την οικονομία μεταρρύθμιση που θα φέρνει η ΝΔ για ψήφιση, αν βγει πρώτο κόμμα και καταφέρει να κάνει κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας θα ωρύεται ότι ναι με υπέγραψε τα βαριά μέτρα με τους δανειστές αλλά αν εκείνος ήταν πρωθυπουργός θα τα επαναδιαπραγματευόταν, γιατί έγιναν υπό καθεστώς εκβιασμού, ή ότι είχε συνεννοηθεί μαζί τους να βρει ισοδύναμα. Και ο σοφός λαός που έχει κοντή επιλεκτική μνήμη και που θέλει να αποενοχοποιηθεί απ' τις γνωστές εθνικές μικροπαρανομίες του, στις οποίες έχει εθιστεί τριανταπέντε χρόνια τώρα, θα ξαναπορευθεί με τον αγαπημένο του Αλέξη ενδυναμώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας για δεύτερη φορά εγκεφαλικό στον τόπο. 

Η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδό μας είναι ο κ. Τσίπρας να βγει οριακά νικητής και να αναλάβει τις υποχρεώσεις του εφαρμόζοντας αυτά που υπέγραψε. Δεν πρέπει ο κ. Μεϊμαράκης να του στερήσει αυτή την πικρή γουλιά. Το ζητούμενο σ' αυτές τις εκλογές δεν είναι να κερδίσει η ΝΔ αλλά να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον κ. Τσίπρα αφήνοντάς τον να κυβερνήσει. Εξάλλου το τρίτο «μνημόσυνο» είναι ολοκληρωτικά δικό του κατασκεύασμα. 

Υ.Γ: Στην εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου θα προτιμήσω το Ποτάμι. Θέλω το λογικό Ποτάμι δυνατό. Να καταλάβει την τρίτη θέση στη Βουλή. Να μην αφήσει την ναζιστική Χρυσή Αυγή να παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, που αν συμβεί αυτό (λόγω του μεταναστευτικού), θα είναι μεγάλη ντροπή για τον τόπο.   

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News