468
|

Το πουλί τους

Avatar testSO 13 Ιανουαρίου 2015, 16:39

Το πουλί τους

Avatar testSO 13 Ιανουαρίου 2015, 16:39

Σκεφτόμουν σοβαρά να μην ανακατευτώ στα των εκλογών, με κάποιο κείμενο εδώ. Για να είμαι ευθυγραμμισμένος και με τις συχνές «νουθεσίες» του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος, όχι μόνο μία φορά, μου έχει συστήσει να αποφύγω την κριτική στην ασκούμενη πολιτική, διότι παρά το γεγονός ότι είμαι δημοσιογράφος, και εκείνος σέβεται την ελευθερία του Τύπου -έτσι νομίζει αυτός- επειδή δεν είμαι Έλληνας πολίτης, πρέπει να σεβαστώ «το ψωμί που έφαγα στην Ελλάδα». Παρακάμπτω, ωστόσο, τις «διαταγές» του, αναγκασμένος από μια ανακοίνωση ενός υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ. Η οποία είναι ιλαροτραγική αλλά και πολύ ανησυχητική.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, για την ηλεκτρονική αφίσα που συνοδεύει αυτό το κείμενο, η ΝΔ, δι' ενός υποψηφίου βουλευτή της, ονόματι Κωνσταντίνου Χολέβα, «διαμαρτύρεται έντονα». Θεωρεί, ο υποψήφιος βουλευτής, πως η απεικόνιση του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στο πουλί του twitter αποτελεί «ασέβεια προς τα ιερά σύμβολα της Ορθοδοξίας». Και τούτου, διότι, όπως λέει, το πουλί μοιάζει «με το λευκό περιστέρι, το οποίο συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος» και το οποίο, ο Τσίπρας κράτησε στα χέρια του στον Πειραιά, των Θεοφανείων. Άλλο «κατόρθωμα» κι αυτό, μιας και το θυμηθήκαμε.

Μάλιστα, ο υποψήφιος διευκρινίζει ότι «του δόθηκε η ευκαιρία» του Αλέξη Τσίπρα. Αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι το «προνόμιο» ανήκει σε λίγους, και στον αρχηγό της Αντιπολίτευσης έγινε χάρη. Διαβάζοντας ωστόσο την ανακοίνωση, αρχικά γέλασα. Για γέλια είναι. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, όμως, με διαπέρασε κρύος ιδρώτας. Δεν αστειεύομαι. Η άποψη του υποψηφίου βουλευτή, για τα «ιερά σύμβολα», δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των τζιχαντιστών, όσο σκληρό κι αν ακούγεται. Διαβάστε το με προσοχή: «Στην αφίσα αυτή γίνεται μία ασεβεστάτη εξομοίωση του περιστεριού ως συμβόλου του Αγίου Πνεύματος με το σύμβολο του twitter» γράφει. Ανατριχιαστικό. Για «ασέβεια προς τα ιερά σύμβολα των Μουσουλμάνων», μόλις μια εβδομάδα πριν, φανατικοί τζιχαντιστές αιματοκύλισαν τη σατιρική εφημερίδα Charlie Hedbo. Η ανθρωπότητα είναι ακόμα σοκαρισμένη. Σε κάθε γωνιά της γης, οι άνθρωποι φωνάζουν και διαδηλώνουν υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Κι εδω; Τι γίνεται, επιτέλους εκεί κάτω. Είναι το πουλί του twitter, «σύμβολο του σατανά»; Σώστε μας! Έχουν συνειδητοποιήσει ότι με κάτι τέτοια, όσοι τα διακινούν, μοιάζουν όλο και περισσότερο, με τους πιο φανατικούς φονταμενταλιστές; Έχουν άραγε υπόψη τους ότι η πίστη και η θρησκεία για προεκλογικούς λόγους, ως προεκλογική τακτική, εφαρμόζεται μόνο στα φανατικά ισλαμικά καθεστώτα αλλά επ’ ουδενί στη Δύση; Το «Je Suis Charlie» που φώναξε ο αρχηγός της ΝΔ, πώς συνάδει με αυτές τις δηλώσεις του άραγε; Είτε έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα είτε, προκειμένου να κρατήσουν την εξουσία, είναι ικανοί να καταφύγουν ακόμα και σε τέτοια φαιδρά μεν, επικίνδυνα δε τεχνάσματα, είναι το ίδιο και το αυτό. Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Αν υπάρχει Θεός, εκπρόσωποί του στη γη, δεν υπάρχουν. Πολλώ δε μάλλον, δεν φοράνε κυβερνητικά κοστούμια. Οποιασδήποτε απόχρωσης, για να τα λέμε όλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News