334
|

Το ανήθικο εκατομμύριο

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 24 Φεβρουαρίου 2012, 06:50

Το ανήθικο εκατομμύριο

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 24 Φεβρουαρίου 2012, 06:50

Δεν ξέρουμε προς το παρόν, ποιος είναι ο(η) βουλευτής που έβγαλε έξω, νόμιμα όπως λένε, ένα εκατομμύρια ευρώ. Διότι το θέμα δεν είναι η νομιμότητα, λένε κανάλια και συνάδελφοί του, αλλά η ηθική πλευρά του θέματος. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να πένεται κι εσύ να προστατεύεις τον πλούτο σου από μια άτακτη χρεοκοπία, για την οποία την κύρια ευθύνη έχει το σύστημα στο οποίο ανήκεις. Σωστό.  Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Κραυγαλέο παράδειγμα η θανατική ποινή.

Η εκκωφαντική όμως προβολή από τα μέσα του αβανταδόρικου αυτού θέματος φέρνει στην επιφάνεια πλευρές της υποκρισίας, που έχουμε συνηθίσει να ζούμε σαν πολιτικό σύστημα και κοινωνία.

Οι συνάδελφοι του «ενόχου» βουλευτές ξεσπαθώνουν με φωνές του τύπου, «δεν είμαι εγώ», «πείτε γρήγορα το όνομα να μην μας τσουβαλιάζει η κοινή γνώμη», «θα κάνω μήνυση» και άλλα παρόμοια. Δηλαδή αν δημοσιοποιηθεί το όνομά του ο πολιτικός κόσμος θα είναι ηθικός με σκορ 299-1;  Και οι παράνομοι και ανήθικοι διορισμοί δεκαετιών; Οι παράνομες και ανήθικες μίζες που ποτέ δεν αποκαλύπτονται και δεν τιμωρούνται, λόγω του ανήθικου νόμου «περί ευθύνης υπουργών»; Τα τόσα ανήθικα ψέματα διαχρονικά; Όλα αυτά θα ξεπλυθούν με την αποκάλυψη του ονόματος; Παιδιά αυτό το «ξεκάρφωμα» δεν πιάνει.

Από την άλλη, αυτό που έκανε ο βουλευτής, το έχουν ήδη κάνει χιλιάδες συμπατριώτες μας και κάποια εκατομμύρια δεν θα είχαν κανένα ηθικό πρόβλημα να το κάνουν. Απλά δεν έχουν να τα φέρουν βόλτα, λεφτά για έξω θα έχουν; Γι’ αυτό και δικαιολογημένα οργίζονται.

Αν δηλαδή αυτός ο βουλευτής, λέω αν, ήταν ένας επιχειρηματίας που απέκτησε, αποδεδειγμένα νόμιμα, ένα κανονικά φορολογημένο εκατομμύριο και με νόμιμη διαδικασία το έβγαλε έξω θα βρεθεί στην εξής δύσκολη θέση. Από τη μια θα είναι λαομίσητος για προφανείς λόγους κι από την άλλη βρίσκεται δακτυλοδεικτούμενος από ορισμένους ατσίδες που, βουτηγμένοι στη διαφθορά, είχαν την πρόνοια και την ικανότητα να κρύβουν τα παράνομα πλούτη τους.

Ποιό αλήθεια οφείλει να μας απασχολεί πιο σοβαρά σαν κοινωνία σήμερα. Μια ανήθική πλευρά της νομιμότητας ή η ανηθικότητα της παρανομίας;
.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News