313
|

Τα παιδιά του Στάθη

Νίκη Λυμπεράκη Νίκη Λυμπεράκη 29 Απριλίου 2015, 00:01

Τα παιδιά του Στάθη

Νίκη Λυμπεράκη Νίκη Λυμπεράκη 29 Απριλίου 2015, 00:01

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, επέλεξε μια διατύπωση προκλητική. «Να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ», είπε ο βουλευτής, προσθέτοντας: «ιδιαίτερα όσοι βοήθησαν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Και κάπως έτσι, από εκείνο το αξέχαστο «είναι ώρα να μπουν τα δικά μας παιδιά στο Δημόσιο» του Βύρωνα Πολύδωρα, το μακρινό (ή μήπως όχι και τόσο;) 2004, περάσαμε στη ροζ βερσιόν της ίδιας κατάρας που ταλαιπωρεί τη χώρα από γεννήσεώς της. Είναι η επιστροφή κι επανάληψη εκείνων των πρακτικών που μας έριξαν στη σημερινή περιπέτεια.

Από το 2004 ως το 2015 άλλαξαν πολλά. Αλλά και τίποτε. Αν δει κανείς το επίπεδο διαβίωσης, τα ποσοστά ανεργίας, τους ρυθμούς ανάπτυξης, το κοινωνικό κράτος, την εργασιακή νομοθεσία κ.λπ., θα πει πως σήμερα έχει απομείνει το κουφάρι εκείνης της Ελλάδας. Μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα που 'χει ξεμείνει γραφική, με τριμμένα τα άλλοτε πανάκριβα φορέματά της στη ντουλάπα, ν΄αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία. 

Αν, πάλι, επιλέξει να σταθεί στον λόγο που αρθρώνουν οι πολιτικοί άνδρες του τόπου, διαπιστώνει πως ακόμη κι αυτό το κουφάρι εξακολουθεί να κουβαλά τις ίδιες παθογένειες.

Ειδικά η περίπτωση της ΕΡΤ, μετά την απαράδεκτη διαχείρισή της από την προηγούμενη κυβέρνηση, που προέκρινε το μαύρο αντί του νοικοκυρέματος, θα μπορούσε να είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την πρώτη -εν μέρει και κατά τον ορισμό της τουλάχιστον- αριστερή κυβέρνηση, να παραδώσει μαθήματα δικαιοσύνης και πρόθεσης χρηστής διοίκησης. Αντ΄αυτού, με τοποθετήσεις σαν αυτή του κ. Παναγούλη, έρχεται να δικαιώσει όσους βλέπουν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της την εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων. Κρίμα.

Κι όσο, λοιπόν, θα εναλλάσσεται ο καιρός για την αποκατάσταση πότε των γαλάζιων και πότε των ροζ παιδιών, εσύ θα αναρωτιέσαι γιατί, παρά τις τόσες θυσίες, αργεί η εθνική μας αποκατάσταση.

*Και μια αυτονόητη, αλλά απαραίτητη για τη χώρα του αδιανόητου, επισήμανση: Στον κ. Παναγούλη εξασφάλισαν, δια της ψήφου τους, πρόσβαση στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων 17.351 συμπολίτες μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News