619
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο 3ο Συνέδριο του κόμματος υποστηρίζοντας ότι περιμένει τις εκλογές... | IntimeNews

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και θα κερδίσει τις εκλογές»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2022, 17:33
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο 3ο Συνέδριο του κόμματος υποστηρίζοντας ότι περιμένει τις εκλογές...
|IntimeNews

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και θα κερδίσει τις εκλογές»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2022, 17:33

«Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο, υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία, υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μεταφέροντας το «ισχυρό μήνυμα» που όπως είπε στέλνει το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το οποίο έλαβε ο ελληνικός λαός «αλλά και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι». Κλείνοντας με την ομιλία του τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι εστάλη το μήνυμα ότι «ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε, να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης». «Δόθηκε απ’ το συνέδριο», πρόσθεσε, «το μήνυμα ότι αλλάζουμε για να αλλάξει η χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «με το συνέδριό μας και τις αποφάσεις μας ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα μας, για την Αριστερά, για τη προοδευτική παράταξη αλλά και για το αύριο της χώρας, για την αναγκαία πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος» και πως το συνέδριο «ανοίγει το δρόμο για έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιο μαζικό, πιο ισχυρό, πιο δημοκρατικό αλλά και πιο ενωμένο». Υπογράμμισε ότι «σήμερα σε αυτό εδώ το γήπεδο δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές». Είπε ότι νικητές είναι όλες και όλοι οι σύνεδροι που εκπροσώπησαν τα χιλιάδες μέλη του κόμματος «με αίσθημα ευθύνης όχι μόνο για το κόμμα μας, αλλά και για την πατρίδα», που κατέθεσαν τις απόψεις, τον προβληματισμό τους, τις διαφωνίες τους. Πρωτίστως όμως, σημείωσε, «νικητές είναι οι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες σε όλη τη χώρα που επιθυμούμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα και τις αγωνίες τους», οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι νέες και οι νέοι, «που μπορούν να βλέπουν σε αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα των κινημάτων, του αγώνα, αλλά και ένα κόμμα έτοιμο να αναλάβει ευθύνες για το αύριο της χώρας».

Σχολίασε ότι όμως υπάρχουν και ηττημένοι, που δεν βρίσκονται σε αυτή την αρένα. Είναι αυτοί, είπε, που «έσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με κάθε τρόπο τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει, στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στη προπαγάνδα τους». Είπε πως με πρώτο τον πρωθυπουργό έσπευσαν να παρουσιάσουν ως «λεφτόδεντρα» και «παροχολογία» τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα 5+1 σημεία. Ρώτησε αυτούς που «ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας» αν είναι παροχολογία να δεσμεύεσαι για την υλοποίηση των εργαλείων που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει και πρακτικών που άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν για τη μείωση των υπέρογκων αυξήσεων στο ρεύμα. «Αλλά τα ουρανοκατέβατα κέρδη των 1,5 δισ. μέσα σε 8 μήνες που δεν φορολογούνται, οι παροχές στους παραγωγούς ενέργειας με πρώτη την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, δεν είναι παροχολογία», σχολίασε, για να τονίσει: «Θα τα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρά σας, για να δώσουμε ανάσα και στήριγμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».

Όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτά που εξήγγειλε προχθές δεν ήταν έξω από τη λογική και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ όσο διάστημα κυβέρνησε. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε: μείωση των τιμολογίων του ρεύματος το ’19, στο ότι δεν αυξήθηκε ούτε ευρώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ επί 4,5 χρόνια, στην αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τη «13η σύνταξη», τη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους, την ενίσχυση του ΕΣΥ, επίδομα στέγης νέων, αύξηση δαπανών στην εκπαίδευση.

«Τίποτα από όσα δεσμευτήκαμε δεν είναι παροχολογία, μη ρεαλιστικό, ακατόρθωτο», σημείωσε. «Αλλά», σχολίασε, «είναι έξω από τη λογική, την πολιτική, την ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη του κ. Μητσοτάκη», κατηγορώντας τον ότι «ξοδεύει για λίγους και όχι τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». «Απαντάμε λοιπόν στην κυβέρνηση και στα πρόθυμα μιντιακά παπαγαλάκια, που έπαθαν ταραχή αυτές τις μέρες ακούγοντας το δίλλημα σοσιαλισμός βαρβαρότητα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Μη ταράζεστε. Αυτά που δεσμευτήκαμε δεν είναι ο σοσιαλισμός. Είναι απλά ο δρόμος για να αποφύγουμε τη βαρβαρότητα που γεννά η πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Ο σοσιαλισμός είναι το όραμά μας. Είναι η δίκαιη κοινωνία που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...