465
|

Σε κουβέντα να βρισκόμαστε

Νίκος Σωκιανός Νίκος Σωκιανός 7 Νοεμβρίου 2014, 00:17

Σε κουβέντα να βρισκόμαστε

Νίκος Σωκιανός Νίκος Σωκιανός 7 Νοεμβρίου 2014, 00:17

Ο κύριος Παυλόπουλος, πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ και νομικός, είναι τακτικότατος προσκεκλημένος στο πρωινάδικο του Παπαδάκη, στον Αντένα. Στην εκπομπή της Πέμπτης, παρέα με τον κύριο Λαφαζάνη, ο κ. Παυλοπουλος είπε το εξής… μαγικό: «Πρέπει και θα αποζημιωθούν οι μικρο-ομολογιούχοι που κόπηκαν τα λεφτά τους». Ρίγος συγκίνησης, ή οργής θα διαπέρασε τους χαμένους…

Όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε ο Λαφαζάνης. Και ο συντονιστής, ο κ. Παπαδάκης. Στο πότε θα γίνει αυτό, η αποκατάσταση δηλαδή των μικρο-ομολογιουχων, ο νεοδημοκράτης σήκωσε αθώα τα χέρια ψηλά: «αυτό το ξέρει ο πρωθυπουργός, είναι θέμα του πρωθυπουργού».

Η μπάλα λοιπόν στον πρωθυπουργό. Πάγια η κατάσταση. Όλα τα δύσκολα, από τις πλημμύρες μέχρι τα κόκκινα δάνεια και τα νομικά ακόμα θέματα, στον πρωθυπουργό. Άνετη λύση, λύση σε στιλ «δεν ξέρω, δεν είμαι αρμόδιος». Αλλά, βεβαίως, εκφράζω δημόσια άποψη.

Δυστυχώς, τέτοια συμπεριφορά δεν γελοιοποιεί μόνο τον εκάστοτε πολιτικό. Ζημιώνει και το κόμμα του. Είναι δυνατόν να ακούγονται τόσο ανεύθυνες θέσεις και να μην εγκαλείται όποιος πολιτικός τις εκφέρει στην τάξη; Πιστεύει κανένας ότι ο κύριος Σαμαράς έχει αυτήν τη δυνατότητα, της αποζημίωσης των ομολογιούχων, και απλώς δεν το κάνει;
Βέβαια, την αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων την είχε αναφέρει προγραμματικά και ο κύριος Βενιζέλος, πριν τις εκλογές. Τώρα κόπτεται και αυτός για την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας σαφώς και παγίως τον δικό του κομβικό ρόλο στη διάσωση της Ελλαδας.

Επιστρέφω στο πρωινάδικο. Ο κύριος Λαφαζάνης εξέφρασε σαφώς, σαν θέση του ΣΥΡΙΖΑ, την απαίτηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Διότι δεν είναι βιώσιμο. Όχι μέσω επιμήκυνσης. Αλλά μέσω καθαρής διαγραφής.
Ακολούθως πέρασε ο συντονιστής αστραπιαία στη βιωσιμότητα των χρεών της ελληνικής οικογένειας, η οποία είναι το ζητούμενο σε πολλά σπίτια. Διαφημίσεις. Εννοώ έγινε διακοπή για διαφημίσεις.

Στη συνέχεια, πιεζόμενος από τη συζήτηση ο κ. Παυλοπουλος άλλαξε μέτωπο, πήγε στη… Γερμανία.
«Κάτι ξυπνάει, διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στην ευρωζώνη», είπε, αναφερόμενος στη Γερμανία και στην κρίση που κατά την γνώμη του παρουσιάζεται. Με τη λογική ότι θα αλλάξουν πορεία και θα ωφεληθούμε και εμείς. Θυμίζει λίγο την λογική του Καραγκιόζη απέναντι στον Βελιγκέγκα που τον έδερνε: Θα βαρέσει, θα ιδρώσει, θα κρυώσει, θα αρρωστήσει, θα… πεθάνει.
Και θα γλιτώσω.

Κάνει λάθος ο κύριος Παυλόπουλος. Δεν υπάρχει κρίση στη Γερμανία, ούτε διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον. Άλλαξε παλι το θέμα της συζήτησης.
«Πρώτα θα δημεύσουν τις ακίνητες περιουσίες και μετά θα αναπροσαρμοσθούν οι αντικειμενικές αξίες, το 2016». Ο λόγος αυτήν τη φορά είχε στόχο τον κύριο Χαρδούβελη.

Τι κρατάω από αυτό το πρωινάδικο; Σωρεία θεμάτων, δεν τα ανέφερα όλα – υπήρχε στο «κάδρο» και ο κύριος Ρακινζής, και μια τριήμερη αποβολή μαθητού από σχολείο στην Κατερίνη, διότι κατά τα λεγόμενά του ήθελε να γίνεται ανάρτηση της σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, πράγμα που διέψευσε ο διευθυντής ως αιτία της αποβολής…

Όλα σχεδόν τα θέματα αντιμετωπίζονται, δυστυχώς, επιφανειακά, με παρεΐστικη διάθεση, σε έντονο τόνο, με ατάκες και με συνεχείς διακοπές για διαφημίσεις.

Σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News