468
|

ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. συμμαχία

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 15 Σεπτεμβρίου 2013, 00:06

ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. συμμαχία

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 15 Σεπτεμβρίου 2013, 00:06

Ο κ. Πάγκαλος έκανε τη λογική πρόταση, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν στις Ευρωεκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο. Λογική, για δύο λόγους. Αν δεν ενωθούν τα δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 99% πιθανότητες να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – βάσει των μετρήσεων – με τρίτο τη Χρυσή Αυγή. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά θα απαιτήσει γενικές εκλογές και του κ. Σαμαρά θα του είναι δύσκολο να τις αρνηθεί. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν χάσουν την εξουσία Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, και ο κ. Τσίπρας καταλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο, θα μπορεί με ευκολία να ανακινήσει παλαιά σκάνδαλα που απασχόλησαν το πανελλήνιο. Να ξεσκονίσει το πόθεν έσχες όσων βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησαν και «αθωώθηκαν» από τις επιτροπές της Βουλής. Κι όσοι βρεθούν με παραπανίσια λεφτά, που δεν θα μπορούν να τα δικαιολογήσουν, να τους αποδοθούν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος – αδίκημα που δεν έχει ακόμη παραγραφεί – και να λογοδοτήσουν σε δικαστήριο.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας θα πετύχει τρεις σκοπούς: Φθείροντας αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο κομμάτων θα τελειώσει για πολλά χρόνια με τη Ν.Δ. και ό,τι θα έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, θα εξευμενίσει τον θυμωμένο κόσμο ο οποίος θα διαπιστώσει ότι αποδίδονται, επιτέλους, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τρίτον, με τον πληθυσμό ήρεμο, θα μπορέσει χαλαρά να προσφέρει μικρές ελαφρύνσεις στους φορολογούμενους, κρατώντας ταυτόχρονα τη χώρα στο Ευρώ, ακολουθώντας στην ουσία τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές. Θα μπορέσει, με απλά λόγια, να παίξει μπάλα δίχως σοβαρό αντίπαλο.

Δεν είναι δυνατόν στη Γερμανία να καταδικάζονται πολυεθνικές εταιρείες με τεράστια πρόστιμα και στελέχη τους να μπαίνουν ακόμη και στη φυλακή επειδή δωροδόκησαν Έλληνες πολιτικούς για να πάρουν τη δουλειά και εδώ να μη γνωρίζουμε ποιοι πολιτικοί καρπώθηκαν μαύρες μίζες! Οι κοινοί εγκληματίες «του λευκού κολάρου» δεν πρέπει να προστατεύονται, πια, από τους έντιμους πολιτικούς συναδέλφους τους. Ελπίζω η αρχή που γίνεται με τον πρώην υπουργό μεταφορών του ΠΑΣΟΚ κ. Μαντέλη, η οποία είναι σταγόνα στον ωκεανό, να έχει και συνέχεια. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβουν ότι τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται ενώ το κράτος παραμένει «εις τον αιώνα».

Πιο μεγάλη αξία έχει η ευημερία του πληθυσμού, παρά η συρρίκνωση δύο κομμάτων. Αν (όπως προτείνει ο κ. Πάγκαλος) Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προχωρήσουν με κοινό ψηφοδέλτιο και στην ουσιαστική αυτοκάθαρση του πολιτικού προσωπικού τους, θα κερδίσουν την εκτίμηση του κόσμου και πολύ σύντομα θα βγουν κερδισμένα. Ανήκω στη μεσαία τάξη (τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας) που μεταμορφώνεται σταθερά λόγω δυσβάσταχτων έκτακτων φόρων στο εισόδημα και στα ακίνητα, σε καινούρια νεόπτωχη τάξη. Οι περισσότεροι κάνουμε υπομονή γιατί γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν παραμένει σταθερό και ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Όσο όμως η πολιτική εξουσία επιμένει να αποφεύγει να λογοδοτεί στη δικαιοσύνη, απολαμβάνοντας κοινωνικά και οικονομικά προνόμια, τόσο μειώνεται η υπομονή μας απέναντι στη «δική τους» έννοια της Δημοκρατίας.  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News