327
|

Ο ξεπεσμός του κοινοβουλίου

Ο ξεπεσμός του κοινοβουλίου

Ο κ. Λοβέρδος της «Ελιάς» και οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τυφλοσούρτη νομοσχέδια και τροποποιήσεις 800 σελίδων, επειδή πίστεψαν ότι αν δεν περάσουν θα πέσει η κυβέρνηση και θα καταστραφούμε όλοι. Το «όλοι», βέβαια, δεν αναφέρεται σε μας τους πολίτες, που παρακολουθήσαμε άναυδοι την τριτοκοσμική διαδικασία στην Βουλή, αλλά στους εκλεγμένους βουλευτές των κομμάτων που σουλατσάροντας στους διαδρόμους του κοινοβουλίου συνομιλούν χαριεντιζόμενοι και αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον, ανεξάρτητα αν βρίστηκαν με χυδαίες εκφράσεις πριν ένα λεπτό στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Νευρίασα με το θλιβερό σκηνικό που διαδραματίστηκε την Κυριακή το βράδυ στην ολομέλεια της Βουλής. Κάποια στιγμή δεν άντεξα. Σκοτείνιασα και έκλεισα την τηλεόραση. Για άλλη μια φορά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι βουλευτές μας είναι ανάξιοι των περιστάσεων, γιατί όλοι μαζί επέτρεψαν να εδραιωθεί η συγκεκριμένη πολιτική πραγματικότητα στη χώρα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου θα μας τυραννά για πολλές δεκαετίες. Αναφέρομαι στην «πολιτισμένη» βαρβαρότητα και τον τσαμπουκά, που έχει γίνει κύριο εργαλείο επιβολής επιχειρημάτων. Δεν συζητάει κανείς με κανέναν πια. Βρίζονται μεταξύ τους και χαίρονται γι' αυτό. Πραγματικά είναι κρίμα.

Πώς είναι, όμως, δυνατόν ο δοκιμαζόμενος λαός να συνεχίσει να δέχεται αγόγγυστα το οικονομικό στρίμωγμα μαζί με όλη αυτή την Ύβρη; Να υπομένει την δυσκολία; Να εμπιστεύεται στο πολιτικό προσωπικό την επιβίωσή του και το μέλλον του, όταν ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλος, τώρα διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος; Όταν ο κ. Βενιζέλος, μέσα στην Βουλή, γυρνά τη «φτυσιά» στον κ. Τσίπρα και η παρορμητική κυρία Πιπιλή ωρύεται ότι «αν ζούσε ο μεγάλος Καραμανλής θα του έριχνε δυο μπάτσες» του κ. Κακλαμάνη που τόλμησε και ψήφισε «όχι»; Με όλο τον σεβασμό που έχω προς την κ. Πιπιλή, αν ζούσε ο «μεγάλος» Καραμανλής φοβάμαι ότι εκείνη με την συμπεριφορά της θα εισέπραττε την πρώτη αυστηρή επίπληξη, (γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξυπακούεται ότι δεν χειροδικούσε). Αφήστε που δεν θα είχε επιτρέψει ποτέ αυτή την κατρακύλα και την κατάντια της παράταξης που ο ίδιος ίδρυσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News