328
|

Με όπλο τον φόβο

Με όπλο τον φόβο

Πολιτικό προσωπικό, δικαστικό σώμα, και δημοσιογράφοι που στηρίζουν την συγκυβέρνηση, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα από τις αποκαλύψεις του κ. Μπαλτάκου. «Τώρα», μονολογούν, «που όλα πήγαιναν τόσο καλά, που το κοπάδι ήταν ήσυχο και στριμωγμένο στο μαντρί; Που η χώρα θα έβγαινε στην αγορά να δανειστεί με επιτόκιο από 5 έως 6%; Τώρα έπρεπε να γίνει όλο αυτό» ;    

Η ανώτατη δικαστικός λειτουργός, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη δήλωσε σε συναδέρφους της ότι όλα αυτά που ελέχθησαν στο βίντεο είναι «ψευδέστατα και ανυπόστατα». Εννοώντας ότι υπηρετεί την δικαιοσύνη και όχι πολιτικά ρουσφέτια και σκοπιμότητες. Ο υπουργός δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, συμπλήρωσε ότι πράγματι τηλεφώνησε στην εισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, από ενδιαφέρον και μόνο. Ότι είναι ψέματα ότι τον κατσάδιασε ο πρωθυπουργός αμέσως μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εκλεκτός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, που υπερασπίζεται τον κ. Σαμαρά, με την βοήθεια της κυρίας Μάνδρου έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι «ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί» με μεγάλη πείρα σε τέτοια ζητήματα ,υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπαλτάκος πρέπει να εκβιαζόταν από τον κ. Κασιδιάρη. Το δικαιολογητικό ήταν ότι η συζήτηση στο γραφείο παραήταν χαλαρή. Στην πρωινή εκπομπή στο  Mega, o κ. Οικονομέας άκουσε με έκπληξη τον Άδωνι Γεωργιάδη να του αναφέρει ότι ήταν συγκινητικό που ο γιος του κ. Μπαλτάκου στήριξε τον πατέρα του, ρίχνοντας μπουνιές, κλωτσιές και βρίζοντας βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. 

Καίγεται η χώρα και εμείς οι πολίτες σαν να μην συμβαίνει τίποτα πίνουμε αναψυκτικά και μπύρες στα μπαλκόνια μας, νομίζοντας ότι οι φλόγες δεν θα κάψουν το δικό μας σπίτι. Κάνουμε όμως μεγάλο λάθος. Το ερώτημα είναι γιατί οι εκατομμύρια άνεργοι, απολυμένοι, χρεοκοπημένοι, θυμωμένοι πολίτες δεν κατεβαίνουν ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος να διαμαρτυρηθούν. Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι φοβούνται. Φοβούνται πως άμα πέσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, θα χάσουν και αυτά που τους έχουν απομείνει. Αυτός ο συγκεκριμένος φόβος είναι το πολυτιμότερο όπλο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για να παραμείνουν στην εξουσία. Είναι όμως ταυτόχρονα και ο χειρότερος εχθρός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News