325
|

Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε Ευρωπαίοι;

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 28 Φεβρουαρίου 2015, 00:31

Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε Ευρωπαίοι;

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 28 Φεβρουαρίου 2015, 00:31

Κι αν δεν πραγματοποιηθούν αρκετές από τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης δεν χάλασε ο κόσμος. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος δεν σταματάει στο τώρα. Υπάρχουν αναρίθμητα τώρα (μέχρι το τέλος της τετραετίας) που θα ακολουθήσουν και που θα φέρουν μαζί τους τις κατάλληλες οικονομικές συνθήκες να στηρίξουν με θετικά αποτελέσματα, για το σύνολο του πληθυσμού, τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές κυβερνητικές εξαγγελίες. Είναι μεγάλο προτέρημα η υπομονή φτάνει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της κυβέρνησης. 

Έχει τέσσερις μήνες η κυβέρνηση να αποδείξει στους εταίρους της ότι αυτό που υπογράφει αυτό και ισχύει. Να καταστεί δηλαδή με πράξεις και όχι με παχιά λόγια και υποσχέσεις, αξιόπιστος συνομιλητής και εταίρος. Τέσσερις καταλυτικοί μήνες οικονομικών δεσμεύσεων που αν τηρηθούν από τους υπουργούς της κυβέρνησης θα διασφαλίσουν τη μελλοντική πορεία της Ελλάδος στο κοινό νόμισμα αλλά και στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Βρισκόμαστε στον προθάλαμο πριν από την τελική διαπραγμάτευση που θα έχει δείξει τι καταφέραμε στην αρχή του καλοκαιριού, τότε που θα τελειώνουν και τα σχολεία και οι περισσότεροι από μας – που είμαστε γονείς – θα στέλνουμε τα παιδιά μας για διακοπές. Αν όλα έχουν πάει καλά θα έχει έρθει η στιγμή να στραφεί πια η χώρα προς την πολυπόθητη αναγκαία ανάπτυξη. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί πρέπει το κράτος να ανασυνταχθεί. Να μαζέψει φόρους. Να εφαρμόσει ισότιμα τον νόμο σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις σκόνταψαν και στη διαπλοκή. Εύχομαι αυτό το μειονέκτημα των προηγούμενων κυβερνήσεων να γίνει μάθημα στην τωρινή κυβέρνηση για να μπορέσει απαγκιστρωμένη να προσφέρει τα μέγιστα σε όλους τους πολίτες της χώρας κι όχι σε μεμονωμένες ισχυρές ομάδες που έπαιξαν καταστροφικό ρόλο τα τελευταία 30 χρόνια. 

Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας θα καταφέρει τελικά να κουμαντάρει τους βουλευτές του που φλερτάρουν με τον υπαρκτό σοσιαλισμό και τη δραχμή. Δεν ανησυχώ. Όσο προχωράν οι εβδομάδες δεν με τρομάζουν πια οι διάφοροι «Λαφαζάνηδες» και οι «Καμμένοι». Αυτό που ακόμα φοβάμαι και με κάνει να τρέμω είναι ο «αλλοπρόσαλλος» μεσογειακός Εαυτός μας. 

Είμαστε, επιτέλους, έτοιμοι να γίνουμε Ευρωπαίοι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News