228
|

Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω!

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 21 Νοεμβρίου 2013, 00:35

Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω!

Θανάσης Σκόκος Θανάσης Σκόκος 21 Νοεμβρίου 2013, 00:35

Όσο και να το ψάξεις δε θα μπορέσεις να βρεις μια πολιτικά λογική εξήγηση.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε χθες στη Βουλή τη ρύθμιση για τη μείωση της τιμής 6.000 γενόσημων φαρμάκων, με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία;

Η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι έχει πάρει απόφαση να μην ψηφίζει οτιδήποτε προτείνεται από την κυβέρνηση. Όπως ακριβώς έκαναν και τα κόμματα του κλασσικού δικομματισμού προ κρίσης για να επανέλθουν στην εξουσία. Δεν ψηφίζω-Καταγγέλλω-Τάζω.

Έτσι, το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τις κάμερες και έταξε στις απολυμένες καθαρίστριες την επαναπρόσληψή τους μαζί με τους άλλους αδίκως (δηλαδή όλους) απολυθέντες του Δημοσίου. Το ίδιο απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν ψήφιζε για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων.

Επειδή όμως ο Άδωνις έβγαλε τσιρίδα και τους στρίμωξε, το δε ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, κάτι έπρεπε να πει και το είπε. «Θα φέρετε γενόσημα από το Μπαγκλαντές με ένα ευρώ(sic) και θα κλείσετε τις ντόπιες φαρμακοβιομηχανίες».

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων σε βάρος των χρεοκοπημένων ταμείων; Δύσκολο να το πιστέψω, γι’ αυτό και επέλεξα την εξήγηση «δεν ψηφίζω τίποτε-θέλω να γίνω κυβέρνηση («χαλίφης» πήγε να μου ξεφύγει)».

Το «Δεν ψηφίζω-Καταγγέλλω-Τάζω» όμως υπήρξε η πρακτική που μας έριξε στο πηγάδι της χρεοκοπίας. Εκτός αυτού είναι ανεύθυνη και, κυρίως, ανήθικη. Αν την υιοθετείς και εσύ, ανάγοντας την άνοδό σου στην εξουσία σε αυτοσκοπό, τι σόι Αριστερά, ελπίδα, εναλλακτική, διαφορετικό είσαι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News