368
Ο Παύλος Πολάκης | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιεμβολιαστικό ντελίριο Πολάκη από το βήμα της Βουλής!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 21:37
Ο Παύλος Πολάκης
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιεμβολιαστικό ντελίριο Πολάκη από το βήμα της Βουλής!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 21:37

Στα εμβόλια και τις μεταλλάξεις αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης, μεταφέροντας αυτή τη φορά στο βήμα της Βουλής όσα λέει στα κοινωνικά δίκτυα. Τα «like» που συγκέντρωσε ήταν τα χειροκροτήματα των άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Η παρέμβαση όμως προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη που εγκάλεσε για τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ χαρακτήρισε και αντιεπιστημονικά όσα ακούστηκαν από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Τι συνέβη στη Βουλή την Παρασκευή. Ο Παύλος Πολάκης σε παρέμβασή του είπε, μεταξύ άλλων: «Μιλάμε μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας με πάνω από 8,5 χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Το τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών με μετάλλαξη που τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν καλύπτεται». Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή υποστήριξε ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκή, παρά το ότι η επιστημονική κοινότητα σε όλους τους τόνους τάσσεται υπέρ του μαζικού εμβολιασμού.

Πρόσθεσε ακόμη: «Αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς και της προσπάθειάς σας, εσείς σε ιδεοληπτική εμμονή ότι για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο, βγάζετε σε αναστολή υγειονομικούς που δεν περισσεύει κανένας».

Συνέχισε λέγοντας ακόμη, απευθυνόμενος στον υπουργό: «Το 10% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι διπλά εμβολιασμένοι, δεν είναι μικρό ποσοστό κ. Πλεύρη και θα μεγαλώσει και είχαμε 33 θανάτους!. Οφείλετε και στα θεραπευτικά όπλα που χρησιμοποιείς. Φέρτε τα αντισώματα, έχουν αποτέλεσμα. Θα καταστεί ενδημικός ο κορονοϊός και μπορεί να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο».

Πλεύρης: «Αντιεπιστημονική ρητορική»

Απαντώντας στον τέως αν. υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στηλίτευσε τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκρότησαν τον Παύλο Πολάκη, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών λέγοντας ότι είναι το μοναδικό όπλο.

«Είπε αντιεπιστημονικά πράγματα ότι δεν πιάνονται οι μεταλλάξεις από τα εμβόλια!», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «αν υπάρξουν εναλλακτικές θεραπείες θα ενταχθούν στο σύστημα, αλλά αυτό δεν αντικαθιστά εμβολιασμό.

» Κάποιοι καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα χωρίς έγκριση και είναι οι ίδιοι που εκφράζουν ανησυχίες για το αν τα εμβόλια που έχουν περάσει κλινικές φάσεις, έχουν δοκιμαστεί λόγω του κόσμου που έχει κάνει».

Ολοκληρώνοντας ο Θάνος Πλεύρης απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο Πολάκη, που ως ιατρός χειρουργεί στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί η ρύθμιση που θα αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των ιδιωτών ιατρών. Και όπως σημείωσε «δεν θα εξαιρεθούν οι έχοντες βουλευτική ιδιότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...