389
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στα βουλευτικά έδρανα του ΜέΡΑ25 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ποιον (δεν) παρακολουθούσε η ΕΥΠ; Οι καταγγελίες Βαρουφάκη στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 07:30
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στα βουλευτικά έδρανα του ΜέΡΑ25 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ποιον (δεν) παρακολουθούσε η ΕΥΠ; Οι καταγγελίες Βαρουφάκη στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 07:30

Μια σοβαρή καταγγελία που πέρασε στα ψιλά –ίσως επειδή συνηθίζει τις καταγγελίες και λίγοι τον ακούν πια– προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους πάντες, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση!

Ως εκ τούτου ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε υποκριτική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που δρομολόγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΥΠ: «Μη μιλάτε για την ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη σαν να ήταν η χρυσή περίοδος. Δεν ήταν όμως. Προσωπικά έχω γνώση ότι λειτουργούσε εις βάρος ακόμα και της κυβέρνησής μας. Ας έρθει να με μηνύσει για όσα έγραψα στο βιβλίο για τον κ. Ρουμπάτη. Είχατε τέσσερα χρόνια για να βάλετε την ΕΥΠ στην θέση της» είπε ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν προσπεράσουμε το ότι ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να διαφημίσει το βιβλίο του «Adults in the Room» (το οποίο ως γνωστόν έγινε και ταινία από τον Κώστα Γαβρά) και το γεγονός ότι τα όσα ισχυρίζεται εξυπηρετούν το αφήγημα ότι ο ίδιος είχε παντού εχθρούς όταν έδινε τη «μάχη» κατά των δανειστών, μιλάμε για μια καταγγελία από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών;

Οτι όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το 2015, είχε αμφιβολίες για την αφοσίωση των υπηρεσιακών στελεχών του και ζήτησε να δει κατ ιδίαν τον κ. Ρουμπάτη.

«Περισσότερο απ’ όλα εκτίμησα το γεγονός ότι μου επιβεβαίωσε πως δεν είχα την αφοσίωση ολόκληρων τμημάτων μέσα στο υπουργείο μου (αναφέρει πως ήταν αφοσιωμένοι αλλού), ενώ με ενημέρωσε πόσο στενή είχε γίνει η σχέση μεταξύ των διευθυντών αυτών των τμημάτων και των αξιωματούχων της τρόικας».

Το πώς ο τότε διοικητής της ΕΥΠ είχε γνώση ότι ορισμένοι στο υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν αφοσιωμένοι στο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πώς ορισμένοι διευθυντές των τμημάτων του υπουργείου του κ. Βαρουφάκη είχαν στενή σχέση με αξιωματούχους της τρόϊκας, ο συγγραφέας δεν το εξήγησε.

Συμπτωματικά ή όχι, τον Απρίλιο του 2016 είχαν διαρρεύσει στα WikiLeaks αποσπάσματα από τις συνομιλίες των αξιωματούχων της Tρόκας στο Χίλτον, καθώς και τηλεφωνικές συνομιλίες του Πολ Τόμσεν με τη Βάλια Βελκουλέσκου (του ΔΝΤ), χωρίς ποτέ να δοθεί απάντηση ποιος και πώς έκανε την καταγραφή….

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...