382
Φωτογραφία από το καρναβάλι της Πάτρας το 2021 | Intime/ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Πλεύρης: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τα καρναβάλια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 13:05
Φωτογραφία από το καρναβάλι της Πάτρας το 2021
|Intime/ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Πλεύρης: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τα καρναβάλια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 13:05

Στο τραπέζι της Επιτροπής Επιδημιολόγων θα τεθεί την Πέμπτη το θέμα διεξαγωγής των καρναβαλιών και των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες  ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς της Επιτροπής Επιδημιολόγων.

Το Τριώδιο ανοίγει φέτος στις 13 Φεβρουαρίου και η Τσικνοπέμπτη πέφτει στις 24 του ίδιου μήνα. Η Καθαρά Δευτέρα και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού είναι φέτος στις 7 Μαρτίου και πρόκειται για το πρώτο τριήμερο της χρονιάς χωρίς κάποιον περιορισμό στις μετακινήσεις, έπειτα από δύο χρόνια.

Ωστόσο, παρ’ όλες τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Επιτροπή να μην αποφασίσει αυτή την εβδομάδα για όλη τη διάρκεια του Τριωδίου, δηλαδή για όλες τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν έναν μήνα μετά, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αρκετά ρευστά. Επίσης, ουδέποτε η Επιτροπή έχει λάβει απόφαση για άρση ή επιβολή μέτρων έναν μήνα νωρίτερα, καθώς αξιολογεί σε εβδομαδιαία βάση την υγειονομική κατάσταση στη χώρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Για τους 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες και δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, ανέφερε ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευσή τους στην εργασία.

Δήλωσε, επίσης, ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ζώνης Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να αποφασιστεί είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν θα πρέπει ο εμβολιασμός τους να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων, που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή.

Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν οκτώ μήνες για να κάνουν εγχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα, καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...