220
Διάθεση self tests από φαρμακείο στην Αττική (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πλεύρης: Λιγότερα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Διάθεση self tests από φαρμακείο στην Αττική (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πλεύρης: Λιγότερα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τα self tests στα οποία υποβάλλονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, αναμένεται να μειωθούν το επόμενο διάστημα.

Διευκρινίζεται ότι μέχρι σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε δύο self tests την εβδομάδα, τα οποία παραλαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό θα αλλάξει σύντομα και τα μέλη της σχολικής κοινότητας θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα.

«Αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει. Εμείς είμαστε από τις χώρες που έχουμε μείνει πολύ ψηλά στο testing και απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο. Αλλά είμαστε σε υψηλό νούμερο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Αυτό για το οποίο συνεδριάζουν οι ειδικοί της Επιτροπής είναι, ακριβώς λόγω αυτής της μετάλλαξης, να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία, αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στo ένα self test την εβδομάδα» πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μετάλλαξη Ομικρον 2 και στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη το μεσημέρι.

Πάντως, πληροφορίες του Protagon από την Επιτροπή Επιδημιολόγων αναφέρουν ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί, τουλάχιστον σήμερα, απόφαση για τη μείωση των self tests στα σχολεία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ασχέτως αν αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στους σκληρούς δείκτες, δηλαδή στους διασωληνωμένους και τους νεκρούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...